Evo ko su najveći poreski dužnici u Novom Pazaru i Sjenici

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Na spisku najvećih poreskih dužnika u Srbiji na kraju novembra ove godine nalazi se i 10 kompanija iz Novog Pazara i dve iz Sjenice čija su ukupna dugovanja premašila 1,3 milijarde dinara, odnosno 11 miliona evra, saznaje radio Sto plus.

berza 160715 tw630

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Ubedljivo najveći dužnik, pokazuju podaci Poreske uprave Srbije, je kompanija “Proizvod NG” čije obaveze iznose preko 443 miliona dinara. Vlasnica ove firme koja se bavi trgovinom na veliko gorivima je Marijana Galjak.

Akcionarsko društvo PIK “Pešter” iz Sjenice duguje 280 miliona dinara, a mlekara koja posluje u sklopu kombinata još dodatnih 56,9 miliona dinara.

Među većim dužnicima su i “Zis oil” sa 139 miliona dinara duga, “Alema trans” (96,7 miliona), “Šeher trade” (94,1), “Boss max” (63,6) i “Bambi plus” sa 45,1 miliona dinara poreskog duga.

Država na ime poreskih obaveza od Savremene konfekcije “Raška” potražuje 31,5 miliona dinara, “Amel produkta” 23,8 miliona, “Forma doo” 23,5 miliona i “Enis doo” 22,1 milion dinara.

Na spisku najvećih dužnika među preduzetnicima nalazi se preko 30 privrednika iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice, a sa dugom od 82,2 miliona dinara na šestom mestu u Srbiji nalazi se mesarska radnja “Bero”, vlasnika Berata Vejselovića.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Samostalna trgovinska radnja “C max” Kadire Cikotić duguje 46 miliona dinara, a trgovinska radnja “Šiljo kožar” Mehmedina Ujkanovića 40,6 miliona dinara.

Višemilionski su i dugovi SZKR “Monako” (24,2 miliona dinara) vlasnice Sabine Lukić, kao i SZR “Optima” (13,8 miliona dinara) iz Tutina vlasnika Šefćeta Ademovića.

Ostali preduzetnici iz ovog kraja, uglavnom taksisti, duguju od pet do devet miliona dinara.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Poreska uprava objavila je i spisak preduzeća u stečaju koja najviše duguju za porez. Na toj listi nalazi se 10 propalih kompanija iz Novog Pazara i okoline, a njihov ukupan dug je blizu 695 miliona dinara. Najveći dužnici su bivše holding kompanije “Vojin Popović” sa 249 miliona dinara i “Raška” sa 230,5 miliona dinara.

N. Kočović, Radio sto plus

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Povezani članci

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker