Za tri godine nezaposlenost u Prijepolju, Priboju, Novoj Varoši i Sjenici niža za 13 %

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš/Sjenica – Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Prijepolje prestavila je rezultate rada ostvarene u prethodne tri godine, kao i rezultate saradnje sa lokalnim samoupravama koje pokriva.

nezaposlenost naslov 1024x576{module Oglas 2019 – U članku 1}

Direktorka prijepoljske Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Ana Pejović je istakla da se na evidenciji nezaposlenih lica Filijale Prijepolje, koja pored te opštine obuhvata Priboj, Novu Varoš i Sjenicu, nalazi 13.653 lica, što je za skoro 13 % manje u odnosu na 2017. godinu. Ona je naglasila da su aktivne mere koje sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje doprinele u zanačajnoj meri da se smanji broj lica koja se nalaze na evidenciji rada.

– Rezultati sasvim sigurno ne bi bili ovakvi, da nemamo dobru saradnju sa sve četiri opštine koje pokriva naša filijala. Lokalne samouprave izdvajaju iz svojih budžeta značajna sredstva za aktivne programe i mere koje doprinose smanjenju nezaposlenosti – navela je između ostalog Ana Pejović direktorka NSZ Filijale Prijepolje.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Najmanje nezaposlenih lica na tržištu rada nalazi se u Novoj Varoši njih 1594. Prvi čovek grada sa padina Zlatara Radosav Vasiljević, nada se da će se i u ovoj godini nastaviti trend smanjenja nezaposlenosti u opštini koju predvodi. On naglašava da će tome pored aktivnih mera i subvencija za zapošljavanje koje poslodavcima daju loklana samouprava i država doprineti i dolazak novih investitora. Kao pozitivan primer, Vasiljević je naveo firmu iz Tutina, koja je pokrenula proizvodnju u Industrijskoj zoni na Kokinom Brodu i zaposlila dosada oko 60 radnika.

Na birou rada u Prijepolju nalazi se 3807 nezaposlenih lica. Samo u prošloj godini, u ovoj opštini zaposlenje je našlo 313 lica koja su bila na evidenciji rada.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

– Kroz tri mere koje je opština Prijepolje zajednički sprovela u prošloj godini sa Nacionalnom službom za zapošljavanje – javni radovi, samozapošljavanje i subvencije poslodavcima, 96 lica je dobilo posao.  Za ovu namenu zajednički smo utrošili oko 17 miliona dinara, od čega je 7 miliona opredelila opština a ostatak novca Nacionalna služba za zapošljavanje. Poučeni dobrom saradnjom iz prethodne godine, u budžetu opštine Prijepolje za 2020. godinu izdvojeno je 10 miliona dinara za mere aktivne politike zapošljavanja – navodi član Opštinskog veća Edib Kajević.

PP Media

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.