Televizijski provajderi u Republici Srbiji sprovode diskriminaciju prema Bošnjacima

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Poslovna strategija televizijskih provajdera koji djeluju u Republici Srbiji jasno ukazuje na namjerno i plansko potiskivanje svega onoga što bi dalo svoj doprinos normalnom i nesmetanom razvoju njihove nacionalne svijesti.

ftgjtdzkjtehru

{module Oglas 1 – 2020}

U tom pogledu se naročito ističu najmoćniji televizijski provajderi od kojih su vodeći SBB i MTS. Ali i drugi provajderi slijede njihovu medijsku politiku i nisu ništa bolji.

Sandžački Bošnjaci i uopće Bošnjaci koji žive u Republici Srbiji (a vjerujem da i u Crnoj Gori nije mnogo bolje) su uskraćeni da prate vodeće televizijske kanale iz Bosne i Hertcegovine kao što si BHRT (Bosanska radio i televizija), Radio i televiziju federacije BiH, TV Hajat, TV Hajat plus, TV Sarajevo, Face TV, RTV Tuzlanskog kantona, RTV Unsko-sanskog kantona, TV Zenicu, kanale vjersko edukativnog karaktera kao što su MTV Igman, TV 5 i drugi.

{module Oglas 0 – 2020}

Televizijski kanali koji se forsiraju iz BiH i koji su jedino vidljivi su oni iz manjeg bosanskog entiteta: RTRS, BN televizija, Alternativna televizija Banja Luka i OBN koji više gravirira ka hrvatskoj etničkoj komponenti.

SBB provajder je do prošle godine emitirao Federalnu televiziju, ali je i nju ukinuo, Ali zato cijeli ešalon hrvatskih televizija emitira počevši od HTV 1 i HTV 2 i još mnoge druge.

Ova očigledna diskriminacija prema bošnjačkom narodu koju sprovode televizijski provajderi koji djeliju na području Republike Srbije već godinama i decenijama, mora što prije prestati i nestati, jer medijsko zatvaranje i uskraćivanje jednog naroda je jedan od najgrubljih i najotvorenijih oblika diskriminacije.

U ovom pogledu moraju intervenirati i aktivno djelovati Bošnjačko nacionalno vijeće i bošnjački narodni poslanici u Skupštini Republike Srbije koordinirano i jedinstveno, i to što prije i izvesti nas iz nacionalnog medijskog mraka.

Esad Rahić, potpredsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex