Stiže pomoć Sandžaku i iz Mainza: Za samo jedan dan prikupljeno preko 30.000 eura

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Virus korona koji se pojavio krajem prošle godine je izazvao globalnu krizu i natjerao cjeli svijet da promijeni svakodnevni način življenja.

74738BBD 728F 4C1E 8129 63D8B9086C2B 800x445

{module Oglas 1 – 2020}

I taman kada se situacija malo stabilizovala, kada su u mnogim zemljama uvedene mjere zaštite dale rezultate i broj oboljelih i umrlih opao, u sandžačkim gradovima, prije svega u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i Rožajama se pandemija razbuktala i svakodnevno odnosi nove živote.

Brojna sandžačka dijaspora sa velikom zebnjom prati dešavanja i bez oklijevanja reaguje na novonastalu situaciju. Naši iseljenici širom zapadne Evrope, Skandinavije, Sjeverne Amerike i Turske sakupljaju pomoć u novcu i medicinskim sredstvima i na taj način pokušavaju da pomognu svoj rodni kraj u ovoj teškoj borbi.

Danas je akciju prikupljanja pomoći za sandžačke gradove organizovao i naš džemat, Islamski kulturni centar u Mainzu. Odziv džematlija i prijatelja džemata je bio velik a akcija više nego uspješna.

{module Oglas 0 – 2020}

Sakupljanju pomoći prethodila je uvodna riječ predsjednika i imama džemata te diskusija u kojoj su izneseni prijedlozi u pogledu načina na koji treba iskoristiti prikupljena novčana sredstva. Jednoglasan zaključak je da za prikupljena sredstva treba kupiti medicinsku opremu odnosno medicinske uređaje za Opštu bolnicu u Novom Pazaru kao regionalni COVID-centar u Sandžaku. Konačna odluka o tome koliko i kojih uređaja će biti kupljeno, uslijedit će nakon što zvaničnici Opšte bolnice u javnost izađu sa aktuelnim spiskom potrebnog materila, sredstava i opreme.

Akcija prikupljanja je otvorena do 15.07.2020. godine a samo danas je prikupljeno 30.811,60 eura.

Jedan džematlija koji je želio da ostane anoniman je izrazio spremnost da sam izdvoji 30.000,00 eura za kupovinu jednog medicinskog uređaja tako da ukupna suma pomoći našeg džemata u ovom trenutku iznosi 60.811,60 eura.

Pozivamo sve naše džematlije i prijatelje džemata koji su danas bili onemogućeni da prisustvuju donatorskom skupu u Mainzu da do kraja akcije uzmu učešća i tako ojačaju ovaj fond. (rtvnp)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.