SNEG I KIŠA STALI POSLE 15 SATI: Teška situacija na Pešteru, u nekim krajevima još bez struje

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

OKO 500 domaćinstava na Pešterskoj visoravni i dalje je bez struje zbog havarija izazvanih snegom i ledenom kišom koja je u ovom delu Srbije neprekidno padala više od 15 sati.

54740 sjenica sneg napadao preko pola metra foto n. kocovic iff

Foto:N.Kocovic

{module Oglas 2 – 2020}
Najteža situacija je u mesnim zajednicama Bare, Karajukića Bunari, Kladnica, Lopiže i u selima oko Jadovnika gde je visina snega preko pola metra.

– Od ranog jutra angažovani su putari i dvadesetak mašina i ulažemo maksimalne napore da očistimo puteve do centara sela, a potom i ka zaseocima i udaljenim domaćinstvima. Radi se po prioritetima i nadamo se da ćemo uskoro glavne putne pravce osposobiti za saobraćaj – kažu u Javnom preduzeću za uređivanje građevinskog zemljišta.

{module Oglas 1 – 2020}

Na terenu je i šest ekipa Elektrodistribucije koje pokušavaju da otklone kvarove na elektro mreži zbog kojih sela u okolini Bara, Gonja, Štavlja, Jadovnika, ali i drugih delova Pešteri danima nemaju struju.

Do problema u snabdevanju električnom energijom došlo je i na području Tutina i Novog Pazara gde su pojedina sela bez struje ili jedne faze.

Sneg i ledena kiša koji su u ovom delu Srbije padali od juče popodne prestali su rano jutros, a temperatura je ispod nule.

{module Oglas 0 – 2020}

Izvor:Novosti.rs

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker