Rezultati ankete – Muamer Zukorlić ličnost godine u Sandžaku

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

1260885 0414 marina lopicic lsLičnost godine u Sandžaku je Muamer Zukorlić. Tako su odlučili svojim glasovima posjetioci najposjecenijeg web portala u Sandžaku, Sandzaklive.rs

ddf

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Muamer Zukorlić je osvojio 56,8 % glasova, Almir Gegić 33%, Umihana Rašović Kasumović 10,3 % glasova.

Na početku ankete, posjetioci su sami predlagali kandidate, bilo je oko 40 kandidata. Iz sata u sat smo uklanjali one sa najmanje glasova. Na kraju su ostala tri kandidata sa najviše glasova. U toj borbi, Zukorlić je osvojio najviše glasova.

Zahvaljujemo se svima koji su uzeli učešće u glasanju.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

1. Muamer Zukorlić –  Muamer ef. Zukorlić rođen je 15. 2. 1970. u selu Orlje kod Tutina, gdje je i odrastao sa roditeljima i dva mlađa brata. Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu. Srednju medresu „Gazi husrev-beg“ u Sarajevu. Jednogodišnji vojni rok odslužio je u Gospiću i na Svetom roku u Hrvatskoj. Studije filozofije šerijatskog prava (Usuli fikh) okončao je na islamskom univerzitetu „El-Emir Abdel-Kadir“ u Konstantini, Alžir. Postdiplomske studije iz oblasti egzegeze Kur’ana (Tefsir) okončao na univerzitetu „El-Džinan“ u Tripoliju, Libanon.


2. Umihana Rašović Kasumović – Umihana Rašović-Kasumović izabrana je za predsjednicu Lijeve partije južnog distrikta Skane, koji je ujedno i drugi najveći region u Švedskoj, piše portal Intelektualno.com.

Rašović-Kasumović rođena je u Sjenici, ali se, usljed nestabilne političke situacije na Balkanu i početka rata, s porodicom preselila u Švedsku. Diplomirala je na Univerzitetu u Malmeu međunarodne odnose što joj je bio i motiv za politički angažman.

Tokom 2014. godine postala je član Lijeve partije, a početkom ove godine izabrana je u glavni odbor te stranke u regionu Skane.

Ovaj uspjeh za ovu švedsku političarku bošnjačkih korijena je višestruk jer joj omogućuje da na narednim izborima bude izabrana u Parlament Švedske.


3. Almir Gegić – Kao osmogodišnjak imao je svoju prvu kompaniju, koju će njegov dedo, uz vaspitne mjere, likvidirati.  Dolaskom u zemlju čokolade zakoračio je u svijet odraslih doslovce, preko noći i prvo radno iskustvo u novoj sredini ubilježit će sa svojih 17 godina. Nesuđeni pravnik i advokat, svršeni elektrotehničar i informatičar više je nego uspješan u svijetu poslovanja s nekretninama. Savjet njegovog holdinga običnim ljudima je taj da kupuju nekretnine na sigurnim tržištima koja garantiraju njihovo dugoročno iznajmljivanje.

Uspješni Sjeničak dobitnik je priznanja “Najličnost godine” serijala “U tuđoj avliji” za inovacije u nekretninama. Iduće godine slijedi prezentacija holdinga H.O.W. AG Cham u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

{module Oglas 2019 – U članku 2} {jcomments off}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker