Novi Pazar: BNV počelo kampanju za popis stanovništva

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U okviru kampanje za predstojeći popis stanovništva u Srbiji, predsednica Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Jasmina Curić, poćela je obilazak sandžačkih lokalnih samouprava i razgovore sa njihovim predsednicima.

Kampanja je počela razgovorima sa predsednicima opština Prijepolje i Nova Varoš, Vladimirom Babićem i Radosavom Vasiljevićem. Planirano je da do kraja sledeće sedmice budu završeni razgovori sa čelnicima Priboja, Sjenice, Tutina i Novog Pazara.

-Inicirali smo ove sastanke, jer je zajednički interes  da ukažemo na značaj popisa stanovništva – kaže predsednica BNV i podseća na bojkot popisa 2011.godine, jer se „negativni efekti nisu odrazili samo na Bošnjake, već na celokupnu zajednicu, čiji razvoj zavisi od popisa“.

BNV ima obavezu, naglašava Curić, „da pozove sve Bošnjake da se odazovu popisu, da se izjasne kako se osećaju, da su Bošnjaci, govore bosanskim jezikom i da im je vera islam“.

Poručila je da će ova institucija biti „partner u svim projektima i aktivnostima vezanim za popis na lokalnom i republičkom nivou“.

Na poslednjem popisu stanovništva, pre 11 godina, znatan broj Bošnjaka odazvao se pozivu tadašnjeg glavnog muftije Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Muamera Zukorlića i bojkotovao je popis. Zbog toga su stanje na terenu i u zvaničnoj statistici u ozbiljnom raskoraku.

Izvor:Dans.rs

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker