IZ Plav – Gusinje u New Yorku skupljaju novac za pomoć Sandžaku u borbi protiv korona virusa

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U ovom momentu širenje koronavirusa, sa čim je pogođen cijeli svijet, a time i džemat i IZ u New Yorku, Odbor IZ ovim putem izrazio je saučešće svima onima koji su u ovom teškom momentu ostali bez svojih najdražih. 

680 IslamskazajednicaPlavGusinjeNewYork202a

{module Oglas 2 – 2020}

„Imajući u vidu opasnost od širenja virusa te mjere koje su izrekle državne i zdravstvene institucije u cijelom svijetu, time i u gradovima Sandžaka, državama Crnoj Gori, Srbiji kao i Bosni i Hercegovini i Kosovu. Nametanje izolacije i policijskog sata, posebno je teško za socijalno ugrožene porodice i pojedince, Odbor Islamske zajednice Plav-Gusinje u New Yorku pokrenuo je akciju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć državnoj instituciji za borbu protiv koronavirusa, Krizni medicinski štab u CG i porodicama/pojedincima u našim krajevima. Srdačno se zahvaljujemo na masovnom odzivu i solidarnosti koju su svi donatori pokazali u ovoj važnoj akciji u brobi protiv koronavirusa. Prikupljena je zavidna svota novca, dio donatora je odmah izvršio svoju uplatu, dok je dio svote novca u pledžovima, za nadati se da će narednih dana i te uplate doći na adresu ili bankovski račun pokretača akcije IZ Plav-Gusinje u New Yorku“, saopćeno je iz IZ Plav-Gusinje. 

Navode kako su prikupili novac u iznosu od 93.500 dolara, te da će isti biti poslat na sljedeće adrese:

{module Oglas 0 – 2020}

hjgfrehhfefjkfgfrt

{module Oglas 1 – 2020}

„Odbor Islamske zajednice Plav-Gusinje ističe da novac je poslat, te da će se početi dijeliti za nekoliko dana. Odbor Islamske zajednice Plav-Gusinje posebno naglašava svim navedenim institucijama koji će po ovom spisku primiti novčana sredstva, u paketima za socijalno ugrožene koji će koštati 60 dolara, ne smije biti svinjskih proizvoda niti alkoholnih pića, naglašeno je u saopćenju Odbora Islamske zajednice & Kulturnog centra Plav-Gusinje u New Yorku.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.