Donacija iz dijaspore bolnicama u Sandžaku

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Dijaspora Tutina je donirala vrijednu medicinsku opremu ustanovama u Tutinu, Novom Pazaru i Sjenici. Osim bolnice opremu je dobio i  Dom za lica mentalno ometena u Tutinu.

4 21

{module Oglas 1 – 2020}

Svjesni teške situacije u Sandžaku, Tutinci iz dijaspore su se za neverovatno kratko vrijeme organizovali i poslali neophodnu pomoć Covid ambulantama u gradovima u Sandžaku.

Medicinske aparate sa pratećom opremom, Domu zdravlja u Tutinu dostavio je Altan Gegić koji je posredovao u ovoj akciji, a direktor tutinskog Doma zdravlja Kemal Ćorović se ovom prilikom zahvalio našim sugradjanima iz dijaspore, istakavši da je pomoć stigla u pravo vrijeme jer se Tutin nalazi u veoma teškoj situaciji:”Najbliže punjenje kiseonika je u Kraljevu i ova donacija koja se sastoji od oksigenatora i  je veoma bitna jer omogućava da, pacijentima kojima se dešava pad saturacije odnosno pad koncentracije kiseonika u krvi odmah reaguje, da se ne čeka sa bocama sa kiseonikom”, rekao je direktor Ćorović.

{module Oglas 0 – 2020}

Ovo je prvi dio opreme koji je dostavljen. U toku sledeće nedjelje biće dostavljen drugi dio opreme Covid ambulantama u Tutinu, Sjenici i Novom Pazaru:”Obezbijedili smo trideset aparata-oksigenatora, od kojih smo sedamnaest uzeli a trinaest će biti u toku sljedeće nedelje, najverovatnije do srijede ili četvrtka. Treba da se obavi servis a ovi danas su servisirani. Još pet oksigenatora će doći iz Dortmunda od Hamda Salkovića i njegove porodice”.

Dio opreme je proslijeđen i građanima koji su već na kućno liječenje.

Altan Gegić je medicinski radnik koji je u službi narodu u Tutinu pored redovnog posla u bolnici u tom gradu, i sa njegovom organizacijom preko koje pomaže ljudima u nabavci medicinske opreme u posljednih nekoliko godina. On je pozvao sve ljudi iz dijaspore ali i sa naših prostora da se pridruže akciji jer sa ovom opremom nije završena skupljanja medicinskih uređaja.

(Sana)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.