ALK ++ Company deo nove budućnosti Peštera

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Otvaranje aerodroma “Morava” u Lađevcima kod Кraljevu s koga je prvi komercijalni let krenuo nedavno za Beč od strateškog je značaja za Raški, Moravički, Šumadijski i Rasinski okrug, jer prema, sada već trećem međunarodnom aerodromu u Srbiji, gravitira dva miliona potencijalnih putnika.

gfhfghnft4554

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Zanimljivo je da je još 1965. godine tadašnji Jugoslovenski aero transport (JAT) prepoznao potencijale i potrebe turizma ovog regiona i uveo jednu turističku liniju iz Beograda. Uz aerodrom, izgradnjom auto puta “Кoridor 11” koji prolazi preko Peštera, ova visoravan postaje intersantno mesto za turiste i investitore. Potencijale kraja, pre svih, prepoznao je uspešni biznismen iz Rusije, poreklom iz Novog Pazara Adnan Bajramović. Zajedno sa svojom porodicom radi na oživljavanju Peštera, koje već postaje sve atraktivnije za ulaganje kapitala, a prirodnim lepotama odavano je privlačilo pažnju turista. S novom infrastrukturom atraktivna visoravan će dobiti i novo ruho, koje će se ogledati i u standardu i uslovima života tamošnjeg stanovništva.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Do sada je ALК ++ Company porodice Bajramović na pešterskoj visoravni investirala u igradnju vodovoda, tri farme, benzinsku pumpu, hotel. Planiraju da ulože i dodatna sredstava kako bi oživeli ovaj kraj. Kako Bajramovići ističu za naš list, sve to rade iz iskrenog patriotizma i želje da selo u Srbiji opstane i da naša zemlja postane bolje mesto za život svih građana.

U kompaniji navode da je najvažniji poslovni i društveno korisni potez bio dovođenje vode cevima dugim 20 kilometara. Uz puteva je voda bila nasušna potreba žitelja Peštera. Porodična kompanija Bajramovića je na ovoj visoravni investirala u izgradnju farme pilića u Кarajukića bunarima. Prostire se na 23.000 kvadratni metara i godišnje se na farmi odgaji pet miliona pilića. Nedaleko odatle podigli su još dve farme u kojima se uzgaja oko 800 ovaca i 100 krava. U kraju u kome obrađuju više od 200 hektara zemlje Bajramovići su zaposlili više desetina ljudi,a za Pešterce ova poslovna porodica je više od investitora i dobrotvora, posebno za stanovnike sela Dolić koji danas imaju dovoljno vode za sve potrebe. U portfoliju njihovog angažmana na oživljavanju Peštera je i benzinska pumpa na kojoj je posao dobilo 15 ljudi sa tog područija.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Potpredsendik ALК ++ Company Adnan Bajramović ističe da planira dalje ulaganje na pešterskoj visoravni, a predstoji i otvaranje hotela čija izgradnja završena.

Otvaranje hotela se planira u vreme otvaranja novog auto puta, koji je od ogromnog značaja za Pešter i razvoj turizma na ovoj visoravni, praviom dragulju lepote. Tada očekujemo priliv velikog broja turista kako iz zemlje, tako i inostranstva, pre svega iz bratske Rusije i drugih država Evrope, ali i Kine. Istakao bih i činjenicu da otvaranje aerodroma kod Кraljeva još jedna „inicijalna kapisla“ za razvoj celog regiona. Jasno je da Republika Srbija na čelu sa predsendikom Aleksandrom Vučićem ulaže više nego ikada u naš kraj, i da su pružene velike mogućnosti i za razvoj privatnog biznisa i za opstanak i oporavak sela u Srbiji, ističe Adnan Bajramović.

Dragulj Srbije i Evrope

Autoput od Beograda do Jadrana, preko Peštera označen je kao prioritet srpske infrastrukture i značajan za opstanak privrede, ali i sveukupni razvoj ovog regiona. S odgovarajućoj infrastrukturom, ukazuju Bajramovići, dolaze i investicije značajne za Pešter i njegovu turističku ponudu. Ova visoravan, najviša na Balkanu, jedinstvene je lepote i pogodna je i za lovni turizam. Pešter je jedan od prirodnih dragljuja i Srbije i Evrope i poslednjih godina postaje pravi hit među ljubiteljima turizma, novih neistraženih predela i netaknutih, ničim narušenih prirodnih lepota.

(Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.