Samohrana majka Jasminka iz Rožaja – Baraka u kojoj živimo je hladna i bez kupatila i djeca mi stalno obolijevaju

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Samohrana majka Jasminka Pačariz iz Rožaja, koja živi sa kćerkama, sedmogodišnjom Arnelom i trogodišnjom Anesom, u krajnje neprihvatljivim uslovima, apelovala je za pomoć. Pačariz poziva sve dobre i humane ljude da joj pomognu na bilo koji način.

JASMINKA Pacariz sa kcerkom 735x400

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Obraćam se svim dobrim ljudima s nadom da će me razumjeti, jer ja i moje kćerke živimo u jako teškim uslovima. Najteže mi je što svakog mjeseca moram od socijale koja iznosi 140 eura da izdvojim pare za kiriju za prostor koji nema ni najosnovnije uslove za život. Osim stanarine, trudim se da redovno isplaćujem i račune za struju tako da me ove dvije obaveze koštaju oko 80 eura. Sada bih pitala one koji bi trebalo da budu odgovorni za situaciju u kojoj žive moja djeca da li se može preživjeti od 60 eura koje mi ostaju za hranu i higijenska sredstva – upitala je Pačariz.

Ističe da su više gladni nego siti, a novca nemaju ni da kupim drva za ogrev.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Baraka u kojoj živimo je hladna i bez kupatila i djeca mi stalno obolijevaju. Molila bih one koji mogu da pomognu da nam poklone par metara drva kako se moje djevojčice ne bi smrzle – apeluje Pačariz koja tvrdi da je prošla kroz težak oblik nasilja.

-Starija kćerka je zbog preživljenih stresova stalno bolesna, a ja nemam novca da je vodim na kontrole van Rožaja. U Centru za socijalni rad su mi pomogli nekoliko puta, ali sada kažu da nemaju novca za mene, iako sam obrazložila teške uslove u kojima živimo. Molila sam ih da nađu mogućnost da nam barem plaćaju kiriju, ali nijesam naišla na razumijevanje– kazala je Pačariz. Ona nije željela da se fotografiše, jer tvrdi da je izložena uvredama i pritiscima od strane pojedinih osoba.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Svi koji žele da pomognu ovoj porodici, to mogu uraditi lično ili putem žiro- računa broj: 530-0100100063730-43 kod NLB banke, na ime Jasminka Pačariz.

(Dan)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.