Rožaje – Ova donacija nam je poput dara sa neba

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Dugo vremena donacije naših čitalaca zaobilazile su i porodicu Rama Seferovića iz naselja Zeleni kod Rožaja.

250743188fcede36da34764ce28c97f1

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Njemu su pre pet godina čitaoci „Vesti“ sagradili novu kuću, nakon čega je i akcija utihnula. Ipak, dokaz da nisu zaboravljeni stigao je u vidu donacije od 160 evra koje mu je poslao naš čitalac Fikret Tutić iz Nemačke. Još 100 evra uručeno je od Sefata Bronje, takođe iz Nemačke i 50 švajcarskih franaka, poklon porodice Drobnjaković iz Švajcarske.

– Bubrežni sam bolesnik i stalno sam u opasnosti da mi otkažu oba bubrega, a u međuvremenu izdalo me je i srce. Imao sam dve teške operacije i hvala Bogu preživeo sam, ali ništa ne smem da radim, niti da se naprežem. Svu brigu o kući i deci vodi supruga Fatima, koja je rođena sa iščašenjem kukova, a ima i druge zdravstvene probleme. Zato nam je ova donacija poput dara sa neba. Još nisam siguran na šta ćemo donaciju utrošiti, jer nam sve nedostaje – kaže Ramo Seferović.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Naglašava i da će najveći deo donacije, ipak, potrošiti za izmirenje duga za struju.

– Sve nekako može da se prolongira, može da se preskoči i neki obrok, ali dug za struju mora da se plati, jer u suprotnom odmah seku – ističe Seferović.

I dalje teško žive

Teško bolesni Ramo živeo je sa takođe ozbiljno bolesnom i jedva pokretnom suprugom Fatimom i decom Ajšom i Alminom (tada tek rođenim) u oronuloj baraci u kojoj su ih svake zime šibale kiše, vetrovi i planinski mrazevi. Sada imaju topao krov nad glavom, ali i dalje teško žive.

Ne želimo da „kukamo“

Naš saradnik i poznati humanitarac Hido Muratović uručio je Seferovićima i mnogo odeće, obuće i najpotrebnijih namirnica.

– Hvala mnogo našim donatorima, hvala im što su nas se ponovo setili. Možda bi nam pomoć stigla i ranije da smo je tražili, ali nismo hteli da ponovo kukamo i molimo, jer smo već dobili krov nad glavom. Bojali smo se da neko ne pomisli da samo kamčimo, a mi smo baš u muci i nevolji – iskreno će Ramo.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker