Stručnjaci iz EU zagovaraju izgradnju autoputa prema Kosovu preko Rožaja

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Gunther Fehlinger, austrijski ekonomista i konsultant za menadžment i razvoj, poručio je ranije potpredsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću da bi najprije trebao napraviti autoput prema Kosovu preko Rožaja.

Za ovakav potez bivši generalni sekretar Unije malih i srednjih preduzeća EPP naveo je 5 razloga, a kao glavni da je to strateški prioritet NATO-a da brže stignu do Bara.

Takođe, ovakva odluka kako navodi Fehlinger, bila bolja za Rožaje, Ulcinj i Kosovo, a smatra da bi se ovim putem naišlo na više podrške za nastavak autoputa od Evropske investicione banke i NATO-a.

Gunther Fehlinger je od 2005. godine fokusiran na ekonomske reforme i politiku malih i srednjih preduzeća u evropskim zemljama u tranziciji, uglavnom na Kosovu, u Albaniji i Ukrajini.

On je član odbora Akcione grupe za regionalnu ekonomsku integraciju južnog Balkana, i koordinira mrežu pporeskih reformatora pod nazivom “Evropljani za poresku reformu“.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Dardan
Dardan
1 godina ranije

Podržavam 100 % ja bih još dodao da se još jedan autoput izgradi preko Kolašina, Plužine do Foče, Sarajevo pa do Brčko ( Nato financirati ). To bi povećalo strateški značaj ovih prostora i povezalo zemlje od Crnog mora do srednje Evrope.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker