Rožaje – Đaci prolaze magistralnim putem na kojem nema trotoara

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Putna infrastruktura u Rožajama je problematična, a đaci trpe, poručuju roditelji osnovne škole “Bratstvo i jedinstvo”. Više od 50 osnovaca pješači magistralom do škole. Roditelji pozivaju nadležne da hitno urede signalizaciju kako bi djeca bila bezbjedna ili da riješe problem prevoza. U supotnom, najavljuju bojkot nastave.

Više od 50 učenika osnovne škole “Bratstvo – jedinstvo” u rožajskom naselju Skarepača na nastavu stiže magistralnim putem koji nema trotoara niti saobraćajnu signalizaciju. Da ima razloga za brigu pokazuju dosadašnja iskustva.

“Zbog ogromne frekvencije saobraćaja na ovoj dionici, učenici su izloženi veoma velikoj opasnosti, čak je prije nekoliko godina bilo dva smrtna slučaja”, kazao je direktor OŠ “Bratstvo – jedinstvo” Marinko Radević.

Škola, za sada ne može obezbijediti prevoz za sve đake jer za to, kako navode nemaju uslova.

“Preko 50 učenika iz Kalača, i jedan manji broj iz Đuranovića Luka, putuju pješice. Do skoro su roditelji plaćali prevoz tim učenicima, privatni prevoz, ali i taj privatnik koji je vozio do prvog polugodišta, iz njemu poznatih razloga neće više da vrši dalje usluge”, istakao je Radević.

Roditelji apeluju na nadležne da najhitnije urade signalizaciju na toj dionici kako bi njihova djeca bila bezbjedna na putu do škole te da riješe problem prevoza đaka. U suprotnom, poručuju, pokrenuće bojkot nastave.

“Čekamo da vidimo šta će oni da odgovore, ako ne bude nešto pozitivno za nas i našu djecu, snosićemo rizik i odložićemo dolazak djece u školu jer smo primorani to da uradimo”, kazao je roditelj Salih Kalač.

Iz Ministarstva kapitalnih investicija na adresu škole stigao je odgovor da su još krajem 2021. godine, u cilju unapređenja bezbijednosti đaka, Upravi za saobraćaj predložili da se reguliše zona u blizini škole za sve obrazovne ustanove koje se nalaze uz magistralne i regionalne puteve. Međutim, radovi do danas nijesu počeli.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex