Evo zbog čega su Rožaje idealna sredina za razvoj svih vidova turizma

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik Opštine Rožaje i funkcioner Bošnjačke stranke (BS) Rahman Husović kazao je za Portal RTCG da – uzimajući u obzir budžetska ograničenja aktivnosti sprovode fazno – ali da će biti istrajni i ispuniti sve što su obećali Rožajcima i Rožajkama. Istakao je da Rožaje posjeduje ogroman potencijal za razvoj zimskog i ljetnjeg turizma, te da se nada da će skijalište u najkraćem mogućem roku biti pušteno u funkciju.

Kada su u pitanju prioriteti u radu u narednom periodu, Rahman Husović je kazao da će usmjeriti rad prvenstveno prema unapređenju komunalne infrastrukture.

“Svakodnevno smo na terenu, sa građanima. Važno nam je da direktno od njih čujemo koji su najveći izazovi sa kojima se suočavaju. Godinama aktivno radimo na obnavljanju i modernizaciji putne mreže, posebno u ruralnom dijelu opštine. Funkcionalni putevi su glavni uslov za dalji razvoj svake sredine”, kazao je Husović.

Naveo je da uzimajući u obzir budžetska ograničenja, aktivnosti sprovode fazno ali da će biti istrajni i ispuniti sve što su obećali Rožajcima i Rožajkama.

Husović je kazao da se u Rožajama trenutno realizuje nekoliko važnih infrastrukturnih projekata.

“Posebno bih se osvrnuo na izgradnju ski centra ‘Hajla- Štedim’, rekonstrukciju dijela magistralnog puta Rožaje-Špiljani, izgradnju Zaobilaznice, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Sa zadovoljstvom ističem da sprovodimo i značajan program u domenu unapređenja drvoprerađivačke proizvodnje kao i pripremne aktivnosti u susret investicionoj valorizaciji zemljišta bivše fabrike Gornji Ibar koje je nedavno, nakon dugogodišnjih zalaganja, ustupljeno Opštini na raspolaganje”, kazao je Husović.

Istakao je da će se na tom lokalitetu graditi objekti koji će dodatno urbanizovati gradsko jezgro, a stvoriće se i prilike za otvaranje novih radnih mjesta.

Kada je u pitanju razvoj zimskog turizma, Husović navodi da Rožaje posjeduje ogroman potencijal za razvoj zimskog i ljetnjeg turizma.

“Prirodne ljepote, planinski vrhovi, dominantan broj sunčanih dana u godini, uz činjenicu da se snijeg u pojedinim planinskim djelovima zadržava do ljetnjih mjeseci, te geostrateški položaj čine grad pod Hajlom idealnom sredinom za razvoj svih vidova turizma. Mi smo tu viziju počeli da ostvarujemo prije nekoliko godina”, kazao je Husović.

On je istakao da se nada da će skijalište u najkraćem mogućem roku biti pušteno u funkciju.

“Nadam se da će skijalište u najkraćem mogućem roku biti pušteno u funkciju. Na taj način moći ćemo da aktivno valorizujemo naše prorodno bogatstvo što će unaprijediti životni standard svih naših građana. Ta tom polju posjedujemo i izvanredne ljudske potencijale u koje ubrajamo i našu dijasporu koja je uvijek bila pokretač svih važnih procesa u našoj opštini”, zaključio je Husović.

Izvor:RTCG

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.