Ismet Dedeić uvakufio kuću u Rožajama

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Rožajac Ismet Dedeić, aktuelni šef Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, prisustvovao je skupu u Novom Pazaru na kojem se razgovaralo o osnivanju Instiuta za istoriju, kulturu i demografiju Sandžaka.

Kako saznaje Rožaje Free Press, Dedeić je uvakufio svoju kuću u Rožajama koja predstavlja svojevrstan biser sandžačke arhitekture.

Ismet Dedeić je diplomirani inženjer saobraćaja. Rođen je u Rožajama 1947. godine. Fakultet je završio u Zagrebu i Osijeku nakon čega je u opštini Rožaje obavljao dužnost inspektora za drumski saobraćaj i javne puteve.

Bio je odbornik u Skupštini opštine Rožaje, predsjednik Savjeta za sigurnost saobraćaja opštine Rožaje i član Predsjedništva Savjeta za sigurnost saobraćaja Crne Gore.

Nakon toga se seli za Bosnu i Hercegovini gdje je u Brčko distriktu imao bogatu karijeru. Između ostalog, bio je i član Vlade Brčko distrikta BiH.

Objavio više stručnih radova u časopisima iz oblasti razvoja i planiranja saobraćaja u gradovima ali i knjigu Sajčo od Rožaja.

Rožaje Free Press

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Rozaje
Rozaje
11 mjeseci ranije

Kome.narodu ili hodzama,.????

Zadnja izmjena 11 mjeseci ranije od Rozaje
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker