SPP: Ibrahimović otvara put koji je umjesto njega finansirala dijaspora

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ministar kapitalnih investicija otvara put koji je umjesto njega finansirala dijaspora. U tom predizbornom ponižavanju Bošnjaka, asistenciju mu pružio predsjednik opštine Rožaje, čija dužnost je bila da iz budžeta opštine asfaltira taj put i da stvori uslove da dijaspora 400.000 eura umjesto u asfaltiranje uloži u biznis, poručili su iz Stranke pravde i pomirenja (SPP).

Sve u svemu, prema njihovim riječima,  čitava svita “BS se okupila kako bi presjekla vrpcu projekta kojeg je dijaspora finansirala”!

“Nažalost vidljivo je da funkcioneri BS dijasporu tretiraju kao instrument u obmani naroda, ubjedljivo im se predstavljajući kao ‘autentični’ zastupnici Bošnjaka, kao borci za suverenu Crnu Goru, kao borci za omogućavanje uslova preko kojih bi dijaspora investirala u Crnu Goru. Niti su autentični, jer kultura i tradicija, a samim tim i autentičnost Bošnjaka ne poznaju malverzacije niti ostavljanje naroda na cjedilu. Niti su borci za suverenu Crnu Goru, jer su svojim ‘autentičnim’ manipulacijama i uskostranačkim, ali i ličnim interesima doslovno potčinili prava i potrebe naroda što je dovelo do masovnog egzodusa preko 20.000 Bošnjaka iz Crne Gore. 20.000 sigurnih suverenističkih glasova”, pojasnili su iz SPP.

Juče su definitivno, smatraju u SPP, dokazali da nisu ni “borci za stvaranje uslova da dijaspora investira u svoj rodni kraj”, jer da jesu, kako kažu, “presjekli bi vrpcu neke fabrike koju otvara dijaspora, a do koje su oni obezbjedili put, struju, vodu, svjedočili bismo otvaranju radnih mjesta”.

“Ali ne, njihova politika je da dijaspora plaća puteve i infrastrukturu, dok oni sredstva za Rožaje i cijeli Sandžak, odnosno Istok i Sjever Crne Gore, preusmjeravaju tamo gdje im je volja. U svemu tome su vrlo ažurni o čemu je nedavno svjedočila i javno obznanila poslanica Draginja Vuksanović Stanković u Skupštini Crne Gore.

Jasna je namjera rukovodstva BS, njihova politika nacionalnog samouništenja je vidljiva na svakom koraku gdje žive Bošnjaci. U svim mogućim statističkim tabelama, sela i gradovi u kojima žive Bošnjaci su dominantno najlošije rangirana, osim u tabelama nezaposljenosti i socijalnih primanja gdje su Rožaje, Plav, Gusinje, Petnjica suvereno na sramotnom prvom mjestu”, dodaju iz SPP.

Zato su nam, prema njihovim riječima, “putevi indijski, ekonomija afrička, a ‘autentični’ lideri kvartovski, dok nam poručuju da ne može bolje, da nije moguće bolje i da to narod zna”.

“Stranka pravde i pomirenja im jasno poručuje: Moguće je bez vas, moguće je mnogo bolje i moguće je mnogo više. Moguće je, ali ne sa vama”, zaključuju.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
4 Komentara
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije

E kad to kažu iz SPP-a, koji su na izborima dobili cijelih 500 glasova, a računaju da će ih Dritan uhlebiti, onda to ima “težinu”.

TTTttt
TTTttt
1 mjesec ranije

Krivo ovim iz spp sto nisu oni e vase vreme je prošlo da uživate sa parametrima iz dijaspore vreme je sad malo za druge

Elmir Fetic
Elmir Fetic
1 mjesec ranije

Vi iz SPP imali ste velike simpatije kod mene a bio sam i vas član i aktivista u Bijelom Polju.Medjutim kako vrijeme prolazi sve više mi licite na jedno razočarenje iako nisam vjerovao da je to tako.Na žalost trebali biste biti bolji od ovih iz BS no se čini da ste isti.Imali ste vi mnogo puta prilike da se oglasite ali ne to činite samo onda kad bas mislite da ucarite koji poen.Cast pojedincima,no videcemo još ovog novoizabranog ali kako ste krenuli čini se ista pjesma druga muzika.

Tintu
Tintu
1 mjesec ranije

Ovo je po svemu sudeći,samo jedna jednosmerna staza za bicikliste… Koštala maximalno 200 do 250 hiljada evrića… Ovde su se napunili nečiji džepovi ,,sitniša”… Još kad je i Sako Dacič u igri,normalnom sve jasno.

4
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker