SPP: Bošnjačka stranka (BS) da napravi reforme kako bi se uklopila u novu političku priču

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Obzirom na činjenicu da je koalicija Crno na bijelo i pored velikih pritisaka ipak ostala uspravna i čvrsta u svojim stavovima o neophodnosti društvenih i političkih promjena i smjenjivosti vlasti u Crnoj Gori, mi danas već imamo postepeno priznanje i prihvatanje realnosti o novoj političkoj većini, i od strane političkih subjekata koji su činili prethodnu vlast, saopćeno je iz Stranke pravde i pomirenja (SPP), čiji je lider Hazbija Kalač.

hazbija kalac 7 696x469

{module Oglas 1 – 2020}

U saopćenju se navodi i da su Bošnjaka stranka i jedan od predstavnika koalicije “Albanci zajedno” Mehmed Zenka napravili korak prema demokratskoj i civiliziranoj smjeni vlasti koju je koalicija Crno na bijelo ponudila.

“I mi to zdušno prihvatamo i pozdravljamo. Međutim, treba naglasiti činjenicu da je nova politička većina, čiji je veoma odlučni konstituent upravo Crno na bijelo, koalicija koja je pretrpjela najveće napade, odoljela pritiscima i time dokazala da je zapravo ona zajedno sa svojim partnerima stožer ovoga procesa i nesporni lider promjena u Crnoj Gori”, navode iz SPP.

SPP navodi da u tom smislu, subjekti koji prilaze novoj političkoj većini treba da pokažu veći stepen poštovanja i uvažavanja kako bi se došlo do stabilne većine.

{module Oglas 0 – 2020}

“Koja je neophodna za dalju demokratizaciju društva, prevazilaženje ekonomske krize i sistemski napredak ka EU. Bošnjaka stranka definitivno treba da učini određene korake kako bi se uklopila u novu političku priču i vjerovatno napravi određene reforme – skine ruho režimskog podaništva, kako bi postala kompatibilna sa novom proevropskom političkom kulturom”, saopćeno je.

Dodaje se da promjena vlasti na izborima “je kamen temeljac za dalji evropski put Crne Gore, ali i snažan doprinos pomirenju naroda u Crnoj Gori”.

“Kao članica koalicije Crno na bijelo, SPP je u tom smislu dala značajan doprinos, potvrdila svoje ime i dokazala da i Bošnjački narod uprkos dugom političkom ropstvu ima snage da sa drugim narodima i građanima nosi i iznese teret promjena. Stranka pravde i pomirenja se istovremeno potvrdila kao politički faktor koji će kao što je danas tako i u budućnosti uvijek biti na pravoj strani i biti stabilan faktor politike mira”, zaključuje se u saopćenju SPP-a.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker