Sandžak / Porodični uspjeh kakav se ne pamti: Od 12 djece čak 9 doktora

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Porodice Remza,Mirsada i Reha Ronsića, braće iz rožajskog sela Honsići iznjedrile su četiri ljekara i tri stomatologa. A još troje njihove djece će se okititi doktoratskim diplomama u najskorijoj budučnosti. Diplome doktora su več stekli Alida, Elvisa i ELza, a među njima je i njihova snaha Azra Kajević Honsić.

13df8ced947f823e100ba5cee7f7c291 M

{module Oglas 1 – 2020}

Alida Hosnić koja je zaposlena u Rožajskom Domu zdravlja, istiće da imaju i tri diplomirana stomatologa i to Jasmina , Lejlu i Selviju. Jasmin je već zasnovao radni odnos, dok Lejla i Selvija odrađuju pripravnički staž. Alida dodaje da medicinu studiraju i budući ljekari iz porodice Honsić Almir , Almira i Šejla.

Ovakvo nešto sigurno je nezabilježeno i smatram da ova vrijednost teško može još negdje da postoji. Mi smo djeca od tri rođena brata koja su odrasla u Honsićima i svi imaju po četvero djece od kojih su šestero postali ljekari, a još troje će to uskoro postati. Osim doktorskih zvanja imamo jos jednog intelektualca u porodici. Moja rođena sestra Anida je diplomirani psiholog, a jedan brat od strica studira pravne nauke, dok je najmađi član naše brojne porodice učenik trečeg razreda Srednje medicinske škole, a također namjerava da upiše medicinu – s ponosom ističe Aida.
 
Kaže da je Jasmin prvi upisao medicinu a da su po tom svi krenuli njegovim stopama.
{module Oglas 0 – 2020}

Največi uzor nam je bio sada već pokojni doktor Abdulah Kalač, čija je majka bila član naše porodice. Lično sam imala inspiraciju da se bavim medicinom i kroz poslove mojih roditelja, koji rade u Domu zdravlja – naglašava Aida koja uporedo radi i kao profesor u Srednjoj medicinskoj školi u Rožajima.

Za ovakav uspjeh najviše smo zahvalni našim roditeljima koji su se veoma potrudili da nas školuju i pokažu nam put ka uspjehu. Ništa nije bilo lako, ni nama, ni našim roditeljima ali uspjeli smo da ostvarimo, i naše, a i njihove ciljeve. S ponosom ističe Aida.

Dr. Cena Kajević, kojeg Dr. ALida također smatra svojim uzorom ističe da porodice Honsić poznaje poznaje skoro dvije decenije. Smatra da je to porodični uspijeh kakav se ne pamti.

– Sva njihova djeca nisu imala drugih ocjena osim petica, i znao sam da su ogroman potencijal. Mislim da ovakav uspijeh nije zabilježen nigdje. Imati iz jedne familije u jednoj generaciji čak devet ljekara zaista je zadivljujuće i značajno ne samo za Rožaje već i cijelu Crnu Goru. Radi se o veoma kvalitetnim studentima koji su pritom vaspitani i uljudni intelektualci – Kazao je Dr. Kajević.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker