Rožaje / Mirsada Šabotić među šest najboljih profesora svijeta

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Obrazovna svjetska organizacija “Green ThinkerZ”, osnovana od strane grupe istraživača iz Australije, Kine i Indije, dodijelila je nagradu “Najinovativniji nastavnik svijeta” profesorici Mirsadi Šabotić iz Rožaja.

mirsada sabotic 3 696x469

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Osim toga, ova vrijedna profesorica maternjeg jezika postala je i član ove svjetske organizacije, čiji je cilj, između ostalog, da se stvore uslovi za tehnološki i ekološki prihvatljiv svijet promovišući ciljeve održivog razvoja.

Pored profesorice Šabotić, ovu nagradu su dobila dva nastavnika iz Egipta, i po jedan nastavnik iz Katara, Norveške, Bahreina i Portugalije.

Mirsadin angažman na polju obrazovanja prepoznatljiv je u njenom gradu i državi, a ova nagrada je potvrdila da je i svijet prepoznao njen inovativni nastavnički duh tako da je stručno i stvaralački dala neprocjenjiv doprinos obrazovnom prosperitetu Rožaja, Crne Gore, ali i svijeta.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Energična, kreativna i ambiciozna, Mirsada je izuzetan pedagog, animator, organizator i stvaralac. Njen pedagoški i kreativni rad prepoznat je kroz uspjehe brojne generacija mladih.

Da se podsjetimo, Mirsadi je nedavno u Indiji dodijeljena nagrada “GTA” za najboljeg nastavnika svijeta, a priznanje od Obrazovne svjetske organizacija “Green ThinkerZ” je potvrdilo da njen prosvjetiteljski rad nije uzaludan.

Mirsada je dobitnica brojnih nagrada. Svoj nastavnički rad je krunisala “Oktoihom”, a tu su i “Iskra”, nagrada za filantropiju, Zlatna plaketa za preduzetništvo u obrazovanju i kulturi, “Šantićevo pero”, nagrada za afirmaciju mladih talena, nagrada za širenje prosocijalnih vještina kod učenika kao i brojne druge nagrade kako u obrazovanju tako i u kulturi.

Izvor: RTV Rožaje

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker