STIGLE PRIJAVE ZA RUŠENJE MOSTA U ROŽAJAMA: Radnici teško povređeni, više lica osumnjičeno za ugrožavanje opšte sigurnosti

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

ZBOG rušenja mosta u rožajskom naselju Ibarac 24 decembra prošle godine, kada su povređena tri radnika, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Rožajama, podneta je krivična prijavu protiv više lica zbog krivičnog dela teška dela protiv opšte sigurnosti.

– Nakon preduzetih neophodnih radnji, pribavljanja dokaza i završenih veštačenja Osnovno državno tužilaštvo u Rožajama dalo je nalog Upravi Policije – Odeljenje bezbjednosti Rožaje da podnese krivičnu prijavu protiv četiri pravna lica i četiri odgovorna lica u njima, protiv dva glavna i odgovorna inženjera i jednog neposrednog rukovodioca radova.

Prijava podneta protiv: “E.A. i P.” DOO DSD P., odgovornog lica u pravnom licu R.H. i glavnog i ogovornog inženjera J.S; AD “G.N. i L.I.” P, odgovornog lica V.R. i glavnog i odgovornog inženjera P.N.; “V – I” DOO S. DSD P., odgovornog lica T.J. i neposrednog rukovodioca radova G.H. i “A.C.” BP, i odgovornog lica B.I. – saopštilo je Osnovno državno tužilaštvo u Rožajama.

Most je srušen posle popuštanja konstrukcije takozvane teške skele i došlo je do urušavanja dela mosta između njegovih drugog i trećeg stuba kada su i tri radnika su zadobila teške telesne povrede.

Prilikom izlivanja betona došlo je do popuštanja konstrukcije-skele i radnici koji su bili na mostu, njih dvojica – pali su zajedno sa konstrukcijom i povredili se. Radnika koji je bio na pumpi, verovatno je udario jedan deo skele ili oplata. Jedan radnik je ostao na mostu, na ivici dela koji se rušio.

Radove na mostu izvodi firma “Euroasfalt”, iz Sarajeva sa podizvođačima, firmama iz Rožaja i Bijelog Polja. Firma iz BiH dobila je radove na rožajskoj zaobilaznici dugoj 2,6 kilometara, vredne oko 20 miliona evra 2017 godine. Na njoj su predviđena i dva tunela dužina 1.193 i 693 metra i dva mosta dužina 17,7 i 154,7 metara. (Novosti)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex