Škrijelj: Sudija se ponaša kao Enver Hodža

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Rožajac Ernes Škrijelj (47) nije bolovao od neke duševne bolesti i bio je sposoban da shvati značaj djela, u trenutku kada je ubio brata.

ernes skrijelj 696x469

{module Oglas 2019 – U članku 1}

To je zaključak vještakinje, neuropsihijatrice Gordane Konatar, koji je juče saopštila u bjelopoljskom Višem sudu, pred kojim Škrijelj u ponovnom postupku odgovara zbog ubistva brata Mersada (37).

Prema navodima optužnice, optuženi je 15. aprila prošle godine, na vratima porodične kuće ubio brata sa dva hica iz pištolja “tetejac”.

Apelacioni sud ukinuo je prvu presudu kojom je osuđen na 14 godina zatvora.

Sud je zahtijevao od Škrijelja da objasni zašto je u istrazi govorio da je ubio brata jer ga je na to nevolja natjerala, pošto je dugo “trpio fizičko i psihičko maltretiranje”, u odnosu na izjavu u sudu gdje je tvrdio da se nikada nije svađao sa bratom i da nije želio da ga ubije…

{module Oglas 2019 – U članku 0}

On je kazao da je istina ovo što je rekao pred sudom, a njegov branilac, advokat Radovan Obradović objasnio je da je njegov iskaz pred istražnim sudijom dat u vrijeme kada se nalazio u pritvoru, da je pravno nevaljan i da se zbog toga ne može koristiti kao dokaz.

Škrijelj je juče u sudnici ponovio da se sudija Vukomir Bošković prema njemu odnosi kao Enver Hodža: “Sve po kratkom postupku”.
Rekao je da misli da to ovaj čini jer ga mrzi iz vjerskih ili političkih osnova.

Sudija je odgovorio da optuženi može da govori ako ima nešto da kaže u odnosu na činjenice i da sudnica nije pozorište. Rožajci Velija Kalač i Mersad Dacić ispričali su da je Ernes sa pokojnim bratom Mersadom živio u slozi.

“Bio sam prisutan kada se Ernes tog dana posvađao sa Halilom Redžićem oko navodne psovke. Zajedno su organizovali izlete, druženja, radili i privređivali”, ispričao je Kalač.

Mersad Dacić rekao je da je oko podne tog dana Ernes došao kod njega da mu cijepa drva, da su zajedno radili i popili oko litar “štoka”.

“Tog dana sam više puta čuo da su Ernes i pokojni Mersid pričali preko telefona, šalili se i dogovarali kada će ponovo da idu da zajedno roštiljaju”, ispričao je Dacić.

Prema optužnici Ernes je nakon kraće svađe i sa umišljajem lišio života svog brata, na način što je u njegovom pravcu iz pištolja ispalio dva projektila, nanijevšu mu smtonosne povrede.

Rekonstrukcija događaja je zakazana za 4. novembar.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.