Rožajka se ne sjeća da je nožem ubola mladića: Gledala sam ga kao svoje dijete

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Rožajka Razija Dacić (43) optužena da je sa umišljajem ubila B.V. (18) 27. novembra prošle godine juče je pred vijećem sutkinje Vesne Kovačević u Višem sudu u Podgorici kazala da ne priznaje krivicu za izvršenje tog djela, pišu Dnevne novine.

1593124036 razija dacic 01 i 960x600 960x555

{module Oglas 1 – 2020}

Dacić je rekla da je pokojnog oštećenog gledala kao svoje dijete, te da je kod nje često boravio od 14. godine, istakla je da se ne sjeća da ga je ubola kritičnog dana.

“Tog jutra nas dvoje smo ustali malo kasnije, sjedjeli fino i normalno, popili po kafu i dvije do tri čašice loze. Njega je zvala majka više puta, jer je njegovom rođenom bratu bio rođendan. Iako sam mu više puta govorila da se javi, on to nije htio, rekao je da nema potrebe. Ja sam se javila kada je njegova majka zvala na moj telefon i rekla da će doći. Tada je počeo da viče i histeriše po kući, bio je agresivan. Ja sam na stolu ostavila pare za poklon, ali on nije želio da ih uzme, navodeći da njemu za 18. rođendan nijesu kupili tortu. Tada sam mu kazala da treba da pođe, da se sažali jer mu je brat bolestan”, navela je okrivljena Dacić.

Nakon toga, prema njenom kazivanju, sada pokojni oštećeni “poletio” je put fioke koja se nalazi do sudopere i iz nje izvadio nož.

{module Oglas 0 – 2020}

“Stali smo da se cimamo oko noža. Nisam uspjela da ga uzmem, prišla sam mu sleđa, ali sam samo uspjela da ga uhvatim za ruke, nož nisam mogla da uzmem, bio je žilav i agresivan…On se nakon toga okrenuo, sjeo na krevet do sudopere, skrštenih ruku, pogledao me i izašao. Vidjela sam da nije uzeo novac sa stola i potrčala sam put vrata, vidjela sam da leži… Kada sam prišla i otvorila jaknu vidjela sam krv, pokušala sam da mu pomognem, panika me uhvatila, počela sam da vrištim, polivala sam ga vodom, davala vještačko disanje. Kada sam mu podigla duks vidjela sam ubod, vrištala sam, dozivala komšiluk u pomoć… Ja se ne sjećam da sam ga ubola, jer nisam imala razloga, držala sam ga više nego svoje dijete”, ispričala je okrivljena kroz suze, dodajući da nije bježala, već je rekla komšijama da zovu hitnu pomoć.

Navela je da je pokojni oštećeni i prije bio agresivan, te da je u zadnje vrijeme trošio pare, kockao, dolazio pijan, a jednom je i svojoj kući polomio televizor.

“Sažalila sam se, rekao je da niko nije obraćao pažnju na njega, praktično sam ga usvojila, prosila robu za njega, gledala ga kao svoje dijete”, navela je oštećena.

Na pitanje suda kazala je da se nijesu svađali, a da je kritičnog dana kazao “pokazaću ja sad njima njihovu tortu”. Navela je i da nije vidjela nož nakon tragičnog događaja.

Okrivljena Dacić je kazala i da je pomislila da je on bio zaljubljen u nju jer je često znao da kaže kada bi joj došlo društvo da joj niko ne treba.

Na pitanje suda da se izjasni u pogledu razlika u iskazu pred sudom i tužiocem, kada je rekla da je uzela nož i ubola B.V. u predjelu grudi, okrivljena Dacić je kazala da je bila pod stresom.

{module Oglas 2 – 2020}

“Bila sam u šoku, rekla sam da se ne sjećam. Nije tačno da sam kazala da sam uzela nož iz njegovih ruku i ubola ga u predjelu grudi. Nijesam čula da je to ušlo u zapisnik jer sam bila u šoku”, navela je okrivljena juče.

Suđenje se nastavlja 26. oktobra.

Okrivljena Dacić se tereti da je 27. novembra 2019. godine u Podgorici u svom stanu na Starom aerodromu ubila B.V. tako što ga je nakon prepirke ubola nožem u predjelu grudi nanoseći mu teške tjelesne povrede od kojih je preminuo. Ona je inače pravosnažno osuđena 2000. godine i to na osam godina zatvora jer je izazvala požar u kom su stradale njena jednomjesečna ćerka E.D. i jednogodišnja ćerka njene prijateljice Dž.L.

“Ona mu je bila kao i ja”

Otac pokojnog B.V., Milan Vujadinović juče je kao svjedok kazao da se pridružuje krivičnom gonjenju.

On je ispričao da se okrivljena Dacić nikad nije požalila na njegovog pokojnog sina, a ni on na nju.

“Čini mi se da mu nismo pravili tortu za 18. rođendan, jer nismo imali sredstava. Tog jutra moja žena je okrivljenu više puta zvala, i ona je rekla da će doći, nakon zadnjeg poziva moja žena je počela da kuka, rekla je da je sin povrijeđen i da ga voze u Urgentni”, naveo je otac pokojnog B.V.

Nakon toga, on je postavio pitanje okrivljenoj ko joj je pomogao da ubije njegovog sina.

Juče je svjedočila i majka pokojnog B.V. Milijana Vujadinović, navodeći da je kritičnog jutra čekala Raziju i sina da dođu.

“Dijelili su pet godina parče hljeba, teško mi je nešto reći kad mi se dijete nije nikad na nju požalilo. Nemam srca i duše da to kažem. Dok živim i moj sin živi u meni, na sudbinu se nikad neću ljutiti”, navela je majka pokojnog B.V.

Na pitanje okrivljene, majka oštećenog je kazala da nikad nije bilo svađe između njih.

“Razija nikad nikog uvrijedila nije. Tražite istinu i ja ću je reći. Nikad ne bih pomislila da bi ga ona ubila, njeno ponašanje nikad nije ukazivalo na to. Ona mu je bila kao da sam mu ja bila. Tog dana ona je rekla da će mom drugom sinu da kupe poklon, ja sam rekla da to ne rade, samo da dođu na tortu”, ispričala je Milijana V.

Dodala je da je njen pokojni sin volio da pođe kod Razije, svakodnevno je odlazio i dolazio. Navela je i da je njen sin jednom polomio televizor iz čista mira.

“Ja sam Raziji rekla, jer je nju više slušao. I od tada više nikad nije ništa slomio”, kazala je majka pokojnog B.V.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker