Rožaje – Državljani Srbije kažnjeni po 1.000 eura zbog nelegalnog ulaska u Crnu Goru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Presudom Osnovnog suda u Rožajama državljani Srbije N.V. i M.M. oglašeni su krivim zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, zbog čega im je izrečena novčana kazna od po 1.000 eura, pišu Dnevne novine.

bank note 209104 1280

Pixabay

{module Oglas 1 – 2020}

Kako se navodi u presudi od 7. avgusta, oni su polovinom jula 2020. u Rožajama postupili protivno Naredbi za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanj e unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog korona virusa, kojom je naređena zabrana ulaska strancima osim sa liste država koja ispunjavaju epidemiološke kriterijume.

“Na način što su iz Srbije, države koja ne ispunjava epidemiološke kriterijume, nelegalno ušli u Crnu Goru, izbjegavajući mjere zdravstvenog nadzora, čime su kao saizvršioci izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti”, navodi se u presudi izrečenoj početkom mjeseca.

{module Oglas 0 – 2020}

Kako se dodaje, osuđeni su na novčanu kaznu od po 1.000 eura, koju su dužni da plate u roku od 15 dana po pravnosnažnosti ove presude.

“Ako okrivljeni ne plate novčanu kaznu u ovom roku, sud će istu zamijeniti kaznom zatvora tako što će za svakih započetih 25 eura novčane kazne odrediti jedan dan kazne zatvora”, navodi se u presudi.

Kako se dodaje, odbijen je kao neosnovan predlog Osnovnog državnog tužilaštva iz Rožaja za izricanje mjere bezbjednosti protjerivanjem stranaca iz zemlje. Osim toga, tužilac je kao kaznu predložio po dva mjeseca zatvora okrivljenima, dok je branilac okrivljenih predložio da sud okrivljene ukoliko ih oglasi krivim osudi na blažu vrstu i visinu kazne. (cdm)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker