Rožajca terete da je kolegu tukao do smrti

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Sumnja da je Kajević počinio djelo koje mu se stavlja na teret proizilazi iz dokaza i podataka koji su prikupljeni u dosadašnjem toku istrage, a posebno iz odbrane okrivljenog, koji ne spori da je zadao udarce oštećenom.

Više državno tužilaštvo privelo je kraju istragu protiv četrdesettrogodišnjeg Rožajca Edina Kajevića koji je, kako se sumnja, tokom fizičkog obračuna nanio smrtonosne povrede Nuradinu Ličini 3. septembra prošle godine na Bulevaru JNA u blizini jednog marketa u Baru.

Oštećeni je nakon zadobijenih povreda ostao da nepomično leži na travnatoj površini do dolaska Hitne medicinske pomoći koja je samo mogla da konstatuje smrt šezdesetčetvorogodišnjeg Ličine.

Narednih dana očekuje se podizanje optužnice protiv Kajevića koja će biti predata Višem sudu na ocjenu.

Od Edina Kajevića, koji je u kasnim večernjim satima priveden u prostorije Centra bezbjednosti u Baru, prikupljena su obavještenja za zapisnik i tom prilikom je policija došla do saznanja da je između njega i Ličine najprije došlo do verbalnog, a onda i do fizičkog sukoba. Kajević i Ličina su bili fizički radnici.

– U tuči koja je izbila Kajević je nanio više povreda u predjelu glave Ličini od kojih je on preminuo, saopšteno je iz policije nakon događaja.

Viši državni tužilac je izašao na lice mjesta i zajedno s pripadnicima barske policije izvršio uviđaj. Po njegovom nalogu, Edin Kajević je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo. Rješenjem sudije za istrage Višeg suda u Podgorici Kajević je u pritvoru od 6. septembra 2022. godine. Pritvor mu je poslednji put produžen rješenjem Vrhovnog suda.

– Iz spisa predmeta proizilazi osnovana sumnja da je okrivljeni E.K. izvršio krivično djelo stavljeno mu na teret, na način, u vrijeme i na mjestu kako je to opisano naredbom o sprovođenju istrage Višeg državnog tužilaštva u Podgorici od 6.9.2022. godine, piše u rješenju.

Naredbom o sprovođenju istrage okrivljenom je stavljeno na teret da je 3. septembra 2022. godine, oko 23 časa, na Bulevaru JNA u Baru usmrtio Ličinu tako što je “nakon kraće prepirke oštećenog udario pesnicom u predjelu brade, od čega je ovaj pao leđima oslonjen na pod, nakon čega je sjeo na njega i više puta ga udarao pesnicama po glavi, a zatim ustao i nogama obuvenim u patike ga nastavio udarati po glavi više puta, nanoseći mu tom prilikom povrede glave, usled kojih je nastupila smrt”.

Kako se navodi u naredbi, sumnja da je Kajević počinio djelo koje mu se stavlja na teret proizilazi iz dokaza i podataka koji su prikupljeni u dosadašnjem toku istrage, a posebno iz odbrane okrivljenog, koji ne spori da je zadao udarce oštećenom, i iskaza svjedoka A.N. i R.Š. koji su naveli da im je okrivljeni rekao da je oštećenog Ličinu lišio života.

(Dan)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker