Rožajac pretukao suprugu, zaradio uslovnu kaznu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Odlukom Osnovnog suda u Rožajama, optuženi Mehmedin Nurković proglašen je krivim i osuđen na uslovnu kaznu zbog prebijanja supruge, kojoj je nanio više tjelesnih povreda, pišu Dnevne novine.

Njemu se na teret stavljalo krivično djelo nasilje u porodici, a odlukom sudije Mirsada Mujevića okrivljeni je kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 60 dana i istovremeno je određeno da se kazna neće izvršiti ukoliko osuđeni u roku od jedne godine ne izvrši novo krivično djelo.

Zanimljivo je da je ovu kaznu predložio tužilac, a da se okrivljeni odrekao žalbe, čime je ova presuda postala pravosnažna danom izricinja, odnosno 15. decembra ove godine.

Kako se navodi u presudi, okrivljeni je 25. jula 2021. primjenom grubog nasilja narušio tjelesni integritet člana svoje porodice i to bračne supruge B. N., na način što je fizički nasrnuo na istu i izudarao je više puta pesnicama.

Time joj je nanio lake tjelesne povrede u vidu krvnog podliva desnog jagodičnog predjela, prečnika oko četiri cm, ljubičaste boje, krvnog podliva unutrašnje strane desne nadlaktice prečnika oko pet cm ljubičaste boje i krvnog podliva desnog sjedalnog predjela prečnika oko osam cm, ljubičaste boje, po obodu plavičaste.

Kako se navodi u presudi na glavnom pretresu državni tužilac je ostao pri podnijetom optužnom predlogu, a u završnoj riječi je predložio sudu da okrivljenog oglasi krivim i izrekne mu uslovnu osudu, kojom će mu utvrditi kaznu zatvora u trajanju od 60 dana i istovremeno odrediti da se ista neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od jedne godine ne učini novo krivično djelo.

Presudom je naloženo okrivljenom da plati na ime troškova krivičnog postupka iznos od 82,50 eura, kao i paušalni iznos od 30 eura, u korist budžeta Crne Gore, a sve u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti ove presude. (Kodex)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Povezani članci

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker