Nastradao Rožajac – Nema propusta u radu medicinskog osoblja nakon saobraćajne nesreće u tunelu Lokve (VIDEO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju utvrdilo je da nije bilo propusta u radu medicinskog osoblja nakon saobraćajne nesreće u tunelu Lokve u kojoj je nastradao S.K. (29) iz Rožaja.

“Povodom objavljenog video snimka na portalima i društvenim mrežama nakon saobraćajne nezgode u tunelu Lokve, na magistralnom putu Berane – Rožaje, u kojoj je poginuo S.K. iz Rožaja, a dvije osobe iz Berana (A.C. i A. C.), zadobili teškepovrede, Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju je formiralo spise predmeta i naložilo ovlašćenim policijskim službenicima OB Berane da prikupe potrebna obavještenja od očevidaca na mjestu događaja, te naredilo vještaku sudske medicine da obavi obdukciju tijela smrtno stradalog lica i da na osnovu medicinske dokumentacije ovom tužilaštvu dostavi nalaz i mišljenje”, saopštio Viši državni tužilac u Bijelom Polju Hasan Lukač.

Prema njegovim riječima, po dobijanju svih traženih podataka Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju, ocijenilo je da u radnjama medicinskog osoblja Jedinice za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, koje se nalazilo na mjestu događaja, radi ukazivanja ljekarske pomoći, nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

“Iz nalaza i mišljenja vještaka sudske medicine proizlazi da prilikom obrade zdravstvenog stanja S.K. nije bilo nesavjesnog liječenja, odnosno tom prilikom nije primijenjeno nepodobno sredstvo, nepodoban način liječenja, niti je uopšte nesavjesno postupano, jer je lice već bilo preminulo kada je medicinska ekipa stigla na mjestu saobraćajne nezgode. Smrt S.K. nije u nikakvoj vezi sa ljekarskim radom već je isključivo posljedica povreda nastalih u saobraćajnoj nezgodi”, zaključio je Lukač.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex