Haos u Rožajama – Načelnik rožajske policije se tuče sa inspektorima na sred ulice

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Evo kako možete prvi vidjeti ekskluzivne vijesti sa Sandzaklive.rs portala na svom facebooku / Pogledaj → OVDJE

Direktor Uprave policije, Zoran Brđanin, smijenio je Ernesta Redžovića sa mjesta načelnika Odjeljenja bezbjednosti u Rožajama. Istovremeno sa mjesta šefa kriminalističke službe, smijenjen je Sead Husović.

Redžović je smijenjen nakon što je Alen Kalač, odbornik u lokalnom parlamentu u tekstu “Načelnik i inspektori policije tukli se na ulici“, koji je objavio “Dan”, upozorio da je građanima ove opštine ugrožena bezbjednost.

Iz izvora bliskih rožajskoj policiji dužnost načelnika će do imenovanja novog rukovodioca, vršiti Budo Korać, komandir policije u Odjeljenju bezbijednosti a mjesto šefa kriminalističke policije, pokrivaće Edževit Nurković, koji obavlja poslove inspektora za opšti kriminalitet.

Kalač je u izjavi za “Dan“ da su u posljednjih nekoliko mjeseci učestali verbalni i fizički obračuni između načelnika OB-a Ernesta Redžovića i pojedinih inspektora u toj ustanovi.

“U posljednje vrijeme sa mnom je kontaktirao veliki broj građana, koji su tražili da javno saopštim šta se dešava u Odjeljenju bezbjednosti u našoj opštini. Svi su izrazili zabrinutost za bezbjednost svojih porodica.

Prije oko mjesec i po do dva bio sam svjedok kada se ispred zgrade policije fizički sukobio načelnik Redžović i inspektori, Safet Sinanović i Armin Halilović, dok su ih komandir policije i šef kriminalističke službe razdvajali“, ispričao je Kalač za “Dan“.

Kalač je ustvrdio da je stanje u rožajskoj policiji krajnje zabrinjavajuće i da je sve krenulo od ubistva Semira Murića u decembru prošle godine ispred Osnovnog suda u Rožajama.

“Tom prilikom bili su ugroženi životi više stotina građana Rožaja koji su se zatekli na mjestu incidenta kada je ranjen jedan policajac“, rekao je Kalač.

Kalač je podsjetio na nestanak 110 kilograma droge, čijom zaplenom je polovinom prošle godine rukovodio Redžović.

Mediji su tada prenijeli da je droga zaplijenjena 29. jula prošle godine u blizini državne granice u selu Bać, kada su dva nepoznata lica odbacila četiri pakovanja marihuane i pobjegla.

Kako je tada saopćeno iz UP, pronađeno je ukupno 120,7 kg marihuane, ali nakon nekoliko dana je evidentirano da je zaplijenjeno svega 10 kg narkotika dok je ostatak od 110 kilograma navodno bila djetelina. Zbog sumnje u naknadno iznesene podatke, Odjeljenje unutašnje kontrole pokrenulo je postupak, koji, prema saznanjima Daba još nije završen.

Izvor: Dan

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex