Zdravko Krivokapić, ispod Karadžićeve slike, sa četnicima dočekuje u SAD osuđenog teroristu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

1729974faa94b5f1e82eec0725a04717

Piše: Vladimir Jovanović
{module Oglas 1 – 2020}

Podgorica, 1999, periferija grada, kuća Milete Pavićevića, nekadašnjega taksiste i četničkoga vojvode.

Dočekuje se Nikola Kavaja, bivši oficir JNA, osuđeni dezerter, potom emigrant, član četničke organizacije SOPO, a 1978. otmičar američkoga putničkoga aviona – osuđen u SAD zbog terorizma i drugih krivičnih djela na 65 godina zatvora, pušten na slobodu 1997. godine.

Na video-snimku, koji već oko deceniju kruži na raznim internet društvenim mrežama, raspoznaje se da je u Kavajinoj pratnji Vladimir Božović, sada ekselencija ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori.

Uz dobrodošlicu i zdravice, sluša se tada nezvanična srpska himna „Bože pravde”, drže se četnički govori i leleče nad srpstvom i Srbijom; zapjevao je i guslar.
{module Oglas 0 – 2020}
Raspoznaju se likovi i drugih prisutnih: protojerej-stavrofor SPC Milun Femić; protojerej SPC Branko Tapušković; Novica Đurić, sada dopisnik srpskoga lista „Politika”; Jovan Dujović (pokojni), nekadašnji novinar „Pobjede”; Ilija Darmanović, advokat i nekadašnji poslanik Srpske radikalne stranke; Rajo Vojinović, guslar i novinar Amfilohijeve „Svetigore”; Aleksandar Stamatović, istoričar i nekad član Srpskog četničkog pokreta; Milutin Mićović, brat Jovana Mićovića – episkopa Joanikija; Goran Bjelanović, novinar…

No, jedan lik na ovoj četničkoj svetkovini, čije je prisustvo takođe zabilježeno okom kamere, tada je za širu javnost anonimni vanredni profesor Univerziteta Crne Gore. A danas opštepoznati nosilac liste ZBCG i kandidat za predsjednika vlade Crne Gore – Zdravko Krivokapić!

Vojvoda Pavićević i Kavaja se srdačno rukuju iznad glave Krivokapića. Riječ uzima pop Tapušković, dok pored njega, a ispod slike Radovana Karadžića – u to vrijeme bjegunca optuženoga za ratne zločine – sa blaženim izrazom sjedi upravo sadašnji kandidat za crnogorskoga premijera: Zdravko Krivokapić.

Pop Tapušković se obraća vojvodama Kavaji i Pavićeviću.

„Draga braćo i sestre, htio bih, ova moja malenkost, da pozdravi srpskoga vojvodu Nikolu Kavaju. I domaćina večeras Miletu Pavićevića, jer mi je učinio veliku čast da budem u društvu sa Nikolom Kavajom. Čovjekom od koga bi ova moja mlada generacija imala štošta da nauči. Kad već nijesam imao prilike da naučim od đeda, koga su zlotvori komunisti ubili 1944. godine, bio je komandir cerovičke čete u bataljonu Vuka Bečkovića, Matijinog oca. Dakle, od čovjeka od koga je ova moja generacija mogla štošta naučiti kako treba srpstvo braniti”.

Na kraju snimka, vidi se i čuje da je veselo društvo po četnički i zapjevalo.

{module Oglas 2 – 2020}

https://www.youtube.com/watch?v=lA-9msQigco

(Antena M)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker