Zatvorena birališta u Nikšiću, izlaznost čak 81,2 posto

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Zatvorena su birališta u Nikšiću. U ovom crnogorskom gradu danas se održavaju lokalni izbori na kojima pravo glasa ima 58.833 birača. Prvi preliminarni rezultate očekuju se oko ponoći.

Rade Perišić, predsjednik Opštinske izborne komisije, kazao je crnogorskim medijima da je izlaznost do 19 sati bila 80,5 posto.

Prema podacima Centra za monitoring (CeMI), do 19 sati glasalo je 81,2 posto birača.

Na izborima učestvuju koaliciona lista “Evropski tim za Nikšić”, Narodni pokret – “Za vaskrsenje Nikšića”, Socijaldemokratska partija Crne Gore “Srcem za Nikšić”, “Za budućnost Nikšića”, Koalicija Crno na bijelo – “Može Nikšić” i Demokrate “Mir je naša nacija – Zaokruži slobodu”.

Na dva biračka mjesta glasanje je kasnilo, a posmatrači su zabilježili nepravilnosti. Prema informacijama koje objavljuje CeMI, nepravilnosti se, uglavnom, odnose na fotografiranje glasačkih listića, njihovo javno pokazivanje, korištenje mobilnih telefona, te javno saopćavanje kojoj stranci ili koaliciji je otišao glas. Zabilježeno je i kršenje epidemioloških mjera.

Prema današnjem saopćenju iz policije, izborni dan u Nikšiću protekao je bez ozbiljnijih incidenta, a registrovani su sporadični incidenti i nesporazumi na koje je policija odgovorila efikasno i profesionalno.

“Tokom glasanja na biračkom mjestu 118 došlo je do nesporazuma između članova biračkog odbora u vezi sa glasačkom kutijom koja je bila namijenjena za glasanje putem pisma. Događaja je prijavljen policiji i pripadnici Uprave policije su odmah izašli na lice mjesta”, navodi se u saopćenju Uprave policije.

Konstatovano je, kako se navodi, da glasačka kutija nije ukradena i da nije oštećena, a nalazila se u vozilu kojim su članovi biračkog odbora trebali da stignu do lokacije gdje se glasalo putem pisma.

U saopćenju se napominje da je netačna informacija da je bilo ko pretučen na tom biračkom mjestu.

Međutim, nikšićki odbor Socijaldemokrata saopćio je da su pripadnici koalicije Za budućnost Nikšića, predvođeni nosiocem liste Markom Kovačevićem, upali na biračko mjesto broj 118​​​​​​​ u Dragovoj Luci, a da su njihove pristalice van biračkog mjesta, kako tvrde, fizički napale člana biračkog odbora U.T. (18) i da su mu sa lica skinuli masku.

Navode i da je presretnuta I.S, članica biračkog odbora sa istog biračkog mjesta, te da joj je oteta kutija za glasanje putem pisma.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker