Vuksanović Stanković: Svako ko krene stopama izdajništva Krivokapića i Abazovića biće politički penzionisan

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Niko ne smije da potcjenjuje našu snagu i volju i svima mora biti jasno da će proći kao Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović ukoliko krenu njihovim političkim stopama izdajništva.

Svako njima sličan će vrlo brzo biti politički penzionisan ukoliko krene njihovim putem, a Crna Gora će znati kako da suprotstavi takvim nasrtajima, poručila je zastupnica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković.

Ona je za portal CdM komentarisala učinke Krivokapićeve i Abazovićeve vlade u prethodne dvije godine.

“Da Crna Gora ulazi u civilizacijsku regresiju pokazalo se još u izbornoj noći nakon proglašenja pobjede od strane onih koji su kasnije sačinjavali vlast. Karakter te vlasti najbolje se oslikao šovinističkim orgijanjem u multietničkim sredinama Crne Gore sa namjerom da se zaplaše pripadnici nacionalnih manjina”, kaže ona.

Poručuje da je karakter Vlade Zdravka Krivokapića opšte poznat, a to je svima jasno ako se pogleda činjenica da je ona u međunarodnim krugovima nazivana crkvenom Vladom što apsolutno ima smisla budući da je formirana što kadrovski , što ideološki pod nadzorom sada počivšeg mitropolita Amfilohija u manastiru Ostrog.

Vuksanović Stanković je jasna – razarajuće efekte te Vlade smo vidjeli na svim mogućim poljima počev od ekonomije, preko diplomatsko-konzularne mreže, ekonomije, bezbjednosti, zdravstvene politike pa sve do toga kako se izdajnički odnosila prema nacionalnim interesima Crne Gore u pogledu kulture i identiteta.

“Brutalnog populizma štetnosti ministrima u toj Vladi nije falilo ali istrajnim i zajedničkim radom uspjeli smo da tu Vladu pošaljemo u prošlost relativno brzo iako je svakim danom ona nanosila nemjerljivu štetu Crnoj Gori”, ocjenjuje Vuksanović Stanković.

Podvlači da se nakon pada Krivokapićeve Vlade koja je brutalno zaustavila proces evropskih integracija Crne Gore, uslijed takvih međunarodnih okolnosti ukazala se šansa da se Crna Gora vrati svom evropskom putu.

“Kao što je poznato, stranke dotadašnje opozicije su odlučile da pruže podršku Abazoviću za formiranje Vlade sa ograničenim mandatom i ciljevima. Ti ciljevi su bili veoma konkretni i precizni – deblokada pravosuđa, rješavanje ekonomskih problema i rad na pitanjima iz evropske agende”, dodaje ona.

Nažalost, kako ističe, nakon početnog entuzijazma, svjedoci smo da su Abazović i njegova URA brutalno skrenuli sa osnovnog puta Vlade i Sporazuma na osnovu kojeg je ona i formirana kršeći ga na primitivan način.

“Umjesto da se bavi glavnim pitanjima ztbog kojih je formirana Vlada, Abazović je odlučio da udovoljava interesima Srpske pravoslavne crkve uprkos domaćim i međunarodnim upozorenjima, i što je mnogo važnije – gazeći na najgori mogući način nacionalne interese Crne Gore potpisivanjem onakvog tzv. Temeljnog ugovora koji, uvjeravam vas, neće izdržati test vremena zbog silnog broja neistina koje sadrži”, kaže Vuksanović Stanković.

Prema njenim riječima, glavni krivci za to su odlazeći premijer Abazović i njegova URA koji su stopirali evropski put Crne Gore konkretnim potezima kao što je glasanje za sudije Ustavnog suda kada je poslanica URA-e u svih 18 glasanja bila uzdržana i time spriječila izbor sudija a toliko su se u javnosti zalagali za to pitanje.

“Mislim da dalje ne moram navoditi jer je toliko primjera licemjerstva, a ovaj je možda i najočigledniji”, navodi poslanica SDP-a.

Podvlači da su Krivokapić i Abazović pokazali da nisu ni dostojni ni dorasli funkcijama koje su obavljali, ali ono što je mnogo bitnije od toga jeste, kako je rekla, da je Crna Gora nažalost izgubila veoma dragocjeno vrijeme za napredak ka EU.

Poručuje da je sada krucijalno da Crna Gora na vanrednim parlamentarnim izborima koji su neminovni, dobije stabilnu i iskrenu proevropsku Vladu koja će se zaista odnositi prema Crnoj Gori kao prema domovini, a ne kao tvorevini koja je greškom nastala koju treba uništiti u skladu sa interesima velikosrpskih krugova iz Beograda.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Tutin321
Tutin321
4 mjeseci ranije

Ovu zenu je milina slusati.Svaka rijec joj je na mjestu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker