Vučić o sporazumu: Sad će ih potapšati u američkoj i njemačkoj ambasadi

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Zvanični Beograd, njihovi mediji kao i intelektualci razočarani su sporazumom nove parlamentarne većine po kojem neće biti promjene u spoljnoj politici države, povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova i izlaska iz NATO-a.

crnogorska trojka 696x469

{module Oglas 1 – 2020}

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u opširnom intervjuu za RTS da “nije od nove vlasti u Crnoj Gori očekivao da će izaći iz NATO-a i povući priznanje nezavisnosti Kosova”. On je predizborna obećanja nove većine o Kosovu nazvao praznim pričama.

“Sad bi neko dovoljno zloban i inteligentan iz moje partije mogao da kaže, ma nemoguće to su oni junaci koji su me kritikovali i govorili da će Vučić sada da prizna nezavisno Kosovo. Ali to je njihova stvar i oni vode svoju politiku. Nijesam očekivao da povuku priznanje. Ni da izađu iz NATO-a. Ništa od toga nijesam očekivao. Znao sam da kada to neko govori da su to prazne priče… Što ih briga, ovako je lakše. Ovako će da ih potapšu u američkoj ambasadi, njemačkoj ambasadi i svakoj ambasadi”, rekao je Vučić upitan da prokomentariše koalicioni sporazum trojke.

Predsjednik Srbije je rekao da želi da Srbija ima bliži odnos sa Crnom Gorom, i da će se truditi da imamo bolje odnose i uređene ekomske odnose i kulturne veze i poželio sreću novoj vlasti.

{module Oglas 0 – 2020}

“Trudio sam se da budemo korektni, nijesmo se slagali sa zakonom o vjerskim slobodama, bio je ugrožen identitet našeg naroda”, rekao je on i stavom grubo potcijenio lidere nove parlamentarne većine.

Vučić je napomenuo da će Srbija biti uvijek uz Srbe u Crnoj Gori.

“Želim da kažem Srbima u Crnoj Gori da ćemo uvijek biti uz njih, a građanima Srbije da kažem da imamo jednu svoju zemlju”, rekao je on.

Napomenuo je i da su budući nosioci vlasti u Crnoj Gori za prvu destinaciju zvanične posjete izabrali neke druge zemlje, a ne Srbiju. Vučić je time kritikovao najavu Zdravka Krivokapića da će prvo posjetiti Njemačku.

“I to razumijem. To je njihov izbor. Kada budemo htjeli i jedni i drugi susrešćemo se, vjerujem češće nego ranije. Srbima poručujem da ćemo biti uz njih. A Srbima u Srbiji da imamo samo jednu zemlju i da ništa ne očekujemo od drugih. Političari dođu do vlasti, a poslije toga… znam ja kako to ide, nagledao sam se raznih, a mi ćemo uradi sve da zaštitimo naše nacionalne interese”, rekao je Vučić.

Izvor: Pobjeda

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.