Vlasi: Dritan Abazović je plaćenik (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Govoreći o temi “Hegemonizmi i nužnost stvaranja osovine mira na Balkanu” Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99, političar i advokat Azem Vlasi osvrnuo se na situaciju u Crnoj Gori nakon parlamentarnih izbora, te prokomentarisao poziciju Dritana Abazovića.

azem vlasi 2 696x469

{module Oglas 1 – 2020}

“Mi u regiji moramo sarađivati, mislim na sve snage koje se bore za mir i kojima je stalo do mirnog razvoja ovog područja. Crna Gora je aktuelna iz razloga što će dalja kretanja u Crnoj Gori imati odjeka na stanje u regiji jer su na dohvat vlasti kleronacionalističke snage koje su se otvoreno izjasnile protiv članstva u NATO-u i EU integracija, a za vraćanje su Crne Gore pod tutorstvo Srbije i Rusije”, kazao je Vlasi.

Ističe da te snage, još od vremena Slobodana Miloševića, uvijek nađu nekog “plaćenika” iz drugih naroda, u ovom slučaju Albanca.

“Albanci mi pričaju, a svi svakog znaju, da je taj Abazović (Dritan, lider URA-e op.a.) od nekog crnogorskog tajkuna koji je pobjegao iz zemlje dobio velike pare da se prikloni kleronacionalističkoj teokratskoj struji koja hoće da skrene Crnu Goru sa evropskog puta, da je obesmisli kao državu i pretvori je u provinciju Srbije ili guverniju Rusije. Ali, takve sitne figure obično završavaju na smetljištu historije i to u kanti za smeće svog naroda protiv čijih interesa rade”, kazao je Vlasi.

{module Oglas 0 – 2020}

Jasno je podvukao da sve progresivne snage u regionu moraju sarađivati radi očuvanja mira.

“Upozorio bih na jedno, 1989. godine kada je počelo sve na Kosovu, dok je Milošević mobilisao snage da krenu u spaljivanje velikosrpskih ciljeva, svi smo mi u svom ataru gledali i mislili valjda neće kod nas, i onda je zlo stiglo kod svih nas. U Hrvatsku, najviše je stradala Bosna, izvršen je genocid, na Kosovu je NATO intervenisao da se ne bi desile iste strahote. Moramo sarađivati da bismo se odbranili od nasrtaja. Klinci koji su trčali na nekadašnjim mitinzima, nosili vodu i obavljali prljave poslove za Miloševića sada su na vlasti u Republici Srpskoj i u Srbiji, i situacija postaje opasna i zabrinjavajuća”, rekao je Vlasi.

Što se tiče konkretno Crne Gore, Vlasi smatra da buduća vlada neće biti dugog vijeka jer će vrlo brzo doći do rascjepa između partnera.

{module Oglas 2 – 2020}

https://www.youtube.com/watch?v=8IiigkmIORQ

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker