Uz nova vozila stiže i ćirilica: Crnogorska policija nabavlja “škode” sa natpisom na dva pisma

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Do kraja juna Upravi policije biće isporučeno najmanje 45 novih automobila marke “škoda skala”, čime će se poslije pune tri godine konačno riješiti dio gorućeg problema u funkcionisanju javne službe.

Tom i još jednom isporukom vozila, koja se očekuje do polovine jula, država će izbjeći blamažu iz ljeta 2021. godine kada su zbog isteka finansijskog lizinga bili prinuđeni da redom parkiraju patrolne automobile, koji su posljednji put za potrebe UP nabavljeni još 2018. godine, prenose Vijesti.me.

MUP je u pregovarački postupak i bez prethodnog objavljivanja javnog poziva za nadmetanje, pozivajući se na hitnost postupka, 23. maja raspisao tender na koji su pozvane dvije firme, koje su prije toga na poništeni javni tender, iz marta ove godine, poslale ponudu.

Na nadmetanje, koje nije bilo vidljivo na sajtu Centralizovanih javnih nabavku, pozvane su firme “AUTO-ČAČAK Podgorica” i “Osmanagić”, ali je posao zaključen sa zastupnikom “škode” i to za isporuku 75 patrolnih vozila, kako je to traženo partijom 1.

Firma “AUTO-ČAČAK Podgorica” izabrana je jer je poslala najpovoljniju ponudu ali i zbog činjenice da u roku od 60 dana mogu isporučiti tražena vozila, odnosno većinu prije nego što UP mora, krajem juna, da parkira 139 “opela” nabavljenih prije šest godina.

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović potvrdio je “Vijestima” da su nakon sprovedenog postupka za nabavku novih patrolnih vozila, putem operativnog lizinga, MUP kao naručilac i firma “AUTOČAČAK PODGORICA” kao dobavljač, 10. juna ove godine, potpisali ugovor o nabavci 75 novih automobila.

“Realizacijom ovog ugovora policija konačno dobija nova vozila, uz uštedu od skoro 630 hiljada eura. Planom javnih nabavki za ove potrebe bilo je predviđeno 1.867.500 eura (2.259.675 eura sa PDV-om). Ukupna vrijednost potpisanog ugovora o nabavci 75 novih patrolnih vozila, nakon donošenja odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača iznosi, 1.347.300 eura (1.630.233 eura sa PDV-om). Takođe, ugovor se odnosi na period od tri godine, a koncept operativnog lizinga znači da dobavljač snosi sve troškove održavanja, opremanja, registracije i osiguranja vozila. Jedina obaveza MUP-a je da, žargonski, ‘sipamo gorivo’”, objasnio je Šaranović.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex