Skupština Crne Gore: Poslanici opozicije i dijela vlasti nose ‘Cvijet Srebrenice’

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prijedlog poslanika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića, da na dnevnom redu današnjeg zasjedanja Skupštine Crne Gore bude Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, prihvaćen je većinom glasova.

Poslanici Bošnjačke stranke podijelili su danas prije početka zasjedanja Skupštine Crne Gore kolegama poslanicima “Cvijet Srebrenice”, neslužbeni simbol genocida u Srebrenici koji se dogodio u Bosni i Hercegovini 1995. godine, javlja Anadolija.

“Cvijet Srebrenice” nose svi poslanici opozicije, kao i nekoliko poslanika vlasti.

Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici

Prijedlog šefa kluba poslanika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića, da na dnevnom redu današnjeg zasjedanja Skupštine Crne Gore bude Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, prihvaćen je većinom glasova poslanika. Za ovakav prijedlog su glasala 42 poslanika.

“Opravdanost inicijative je svakodnevna. Mi u državi koja je lider u EU integracijama doživljavamo porast negiranja genocida. Ovaj dom ne smije dozvoliti promociju ratnih zločinaca. Ovo nije usmjereno protiv jednog naroda već je cilj pomirenje i suočavanje sa prošlošću. Bez suočavanja sa prošlošću ne možemo pomiriti region”, kazao je Ibrahimović prilikom obrazloženja i pozvao poslanike da glasaju po savjesti.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker