Skandalozna Dritanova poruka: Genocid nije počinjen nad Bošnjacima, već nad ljudima, nisu ga počinile vojske već politike

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Dritan Abazović, premijer Crne Gore, je održao je govor na komemoraciji u Potorčarima.

“11. jula 1995. je na ovom mjestu ubijeno čovječanstvo, ali je Bosna nastavila da živi. I danas 27 godina nakon toga i dalje na Balkanu živi duh mržnje, duh razdora, duh podjela, koji se na svu sreću ne manifestuje ratnim dešavanjima. Ovo je apel svima da moramo biti bolji”, kazao je Abazović.

Naglasio je da prošlost ne možemo promijeniti, samo budućnost.

“Ovi nišani bijeli mnogo svima govore. Genocid nije počinjen nad Bošnjacima, nego nad ljudima. Počinile su ga politike zla, politike smrti, politike prevara. Moramo zato da mijenjamo stvari. Ima dosta toga što možemo promijeniti bolje, da damo šansu pomirenju, pravdi i istini.

U ime Vlade Crne Gore upučujem najveći naklon svim žrtvama. Vjerujem da možemo samo zajedno da gradimo novu ljupšu budućost”, kazao je Dritan Abazović, premijer Crne Gore.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
3 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Dardan
Dardan
6 mjeseci ranije

Holokaust nije počinjen nad Židovima nega nad ljudima!!!!!, ovako bi ovo izgledalo prema kvazigrađanskom lideru Abazovič.
Isto tako ljudskim bića, Bošnjačkog etnosa, genocid je učinjen nad njima ne zbog toga da oni nisu ljudska bića, nega samo zato što su oni bili bošnjaci, i drugo, da bi se istočna Bosna budu etnički očišćeno na granici sa Srbijom. Nije genocid učinjen samo u Srebrenicu, nego u čitavom ovom delo BiH, od Bijelina pa do Foče. Zbog strateškog značaja to je planirano od politike, akademije nauka, intelektualne elita itd, i sprovedeno od vojske. Nije to samo od Ratko Mladiča i njegove vojske. Isto se tako postupalo 70 godina prije na Pljevlju Limu, Bijelopolje, itd itd.
Ovaj korisni Idiot je neuporediva budala u sopstvenom idiotizmu i veoma štetan i opasan prvo za svoju državu pa onda i šire. Nije ovo neki lapsuz ili gaf trenutka, … nego tendencije relativizacije svega ovoga.
Da se proglasi ovaj Ulcinjak, tzv albanac, ili poznat i kao “albanski” serbo-četnik za Persona Nongrata, prvo od Majke Srebrenice, građani Srbrebrenice pa onda i od Države BiH.

Zadnja izmjena 6 mjeseci ranije od Dardan
Onaj koji misli
Onaj koji misli
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Dardan

Prolupao je sto posto, jer ova izjava je pocenjeivanje zrtava svirepo ubijenih silovanih, al to moze samo dritan izord naseg braskog albanskog naroda da izjavi

Onaj koji misli
Onaj koji misli
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Dardan

Svaka cast za komentar brate

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
3
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker