Premijeru Crne Gore pisali zastupnici: Traže konsponzorstvo rezolucije o Srebrenici

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U pismu se podsjeća kako je Crna Gora 2021. usvojila Rezoluciju o Srebrenici, te da je moralna i etička obaveza da i ovaj put stanu uz istinu i pravdu

Andrija Nikolić, šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) iz Crne Gore, objavio je da su 35 poslanika uputila pismo premijeru Milojku Crne Gore Spajiću da donese odluku o kosponzorstvu prijedloga rezolucije o genocidu u Srebrenici i to bez odlaganja.

  • S obzirom na to da će se Generalna skupština Ujedinjenih nacija uskoro izjasniti o Prijedlogu Rezolucije o genocidu u Srebrenici, kojeg su državama članicama na razmatranje dostavile SR Njemačka i Republika Ruanda, te da se uprkos brojnim apelima istaknutih pojedinaca, političkih partija i civilnog sektora, vlasti Crne Gore nisu pridružile grupi demokratskih i partnerskih zemalja koje su kosponzorirale pomenuti prijedlog Rezolucije, kao i da visoki zvaničnici države neshvatljivo izbjegavaju da govore na ovu temu, pozivamo Vas da u najkraćem roku otklonite svaku dilemu o odnosu Crne Gore prema pomenutoj Rezoluciji, ali i prema genocidu u Srebrenici, na način što će vlada na čijem ste čelu bez daljeg odgađanja, donijeti odluku o kosponzorisanju prijedloga rezolucije – napominje se pismo.

U pismu se podsjeća kako je Crna Gora 2021. usvojila Rezoluciju o Srebrenici, te da je moralna i etička obaveza da i ovaj put stanu uz istinu i pravdu.

Kako se vidi na fotografijama, među potpisnicima pisma su i predstavnici skupštinske većine te zemlje – član kluba poslanika Pokreta Evropa sad Seid Hadžić, te poslanici Albanskog foruma Nikola Camaj i Artan Čobi, te poslanici DPS-a, Bošnjačke stranke, Građanskog pokreta URA, Socijaldemokrata, Hrvatske građanske inicijative, Demokratske unije Albanaca.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex