PERFIDNA IGRA: Osniva se partija crnogorskih ”Muslimana”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Podstaknuti činjenicom da je oko 45.000 crnogorskih muslimana, koji se nacionalno izjašnjavaju kao “Muslimani” ili “Crnogorci islamske vjeroispovjesti”, bez adekvatne političke zastupljenosti, pokrenuta je inicijativa za osnivanje političke partije koja će izvorno predstavljati crnogorske Muslimane i sve ostale koji dijele građanske vrijednosti, saopćio je predsjednik inicijativnog odbora Hazbija Skenderović, prenose crnogorski mediji.

Kako je kazao Skenderović, crnogorski Muslimani do sada su uglavnom bili aktivni u građanskim partijama i preko njih pokušavali da ostvare svoja prava.

“Ipak, u svjetlu posljednjih događanja svjesni smo da postajemo polako građani drugog reda. I u ranijem periodu bili smo nedovoljno zastupljeni u političkom i javnom životu Crne Gore,  pa s toga sve više dolazimo u situaciju da nas teren ne prepoznaje, a i poslanici državnog parlamenta kada nabrajaju nacionalne manjine često preskoče Muslimane”, navodi se u saopštenju.

Zbog toga i brojnih drugih razloga pokrenuli su inicijativu za formiranjem partije manjinskog Muslimanskog naroda Crne Gore koja će u prvom redu imati svoj građanski karakter, jer je, kako dodaje Skenderović, karakteristika crnogorskih “Muslimana” upravo ta građanska nota koja ih vjekovima krasi.

“Ova partija će nastojati da nadomjesti nedostatak adekvatnog predstavljanja Muslimana Crne Gore koji su marginalizovani u ostvarivanju esencijalnih i Ustavom zagarantovanih prava, koja su do sada tražili kroz razne gradjanske partije , te preko njih uglavnom bezuspješno pokušavali da ih ostvare”, navodi se u saopćenju.

“Mi ne idemo po mišljenja u Beograd, Sarajevo, Zagreb ili Tiranu mi smo srcem i dušom okrenuti samo Cetinju, Podgorici, Baru, Bijelom Polju, Rumiji, Lovćenu, Hajli, Bjelasici, Prokletijama. Za nas ne postoji druga,a ni bolja država nego li Crna Gora i samo ćemo se za nju boriti”, kaže Skenderović, a prenosi RTCG.

Vjeruju da će svojim aktivnostima doprinijeti kvalitetnijem i boljem životu svakog građanina Crne Gore, jer, kako kažu, svi su na prostoru Crne Gore djeca samo jednog i jedinog crnogorskog krša.

Osnivanje partije crnogorskih Muslimana, u godini kada se u Crnoj Gori odvija Popis stanovništva, po mnogima je perfidna politička igra koja cilja da smanji broj Bošnjaka u Crnoj Gori. Potenciranje izjašnjavanja Bošnjaka starom i historijski nadiđenom nacionalnom odrednicom „Muslimani“ može značajno umanjiti prava bošnjačke nacionalne manjine i smanjiti politički potencijal bošnjačkog naroda u ovoj zemlji.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Izvor
Stav
0 0 votes
Article Rating
1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Bosanac
Plemeniti član
Bosanac
2 godina ranije

Ovi hoće da nas pocijepaju još više?

Zadnja izmjena 2 godina ranije od Bosanac
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker