Nečovječno, čak i od Dodika: Možete li mi naći ijednog Srebreničana koji je stradao u samoj Srebrenici

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---
Na današnjoj posebnoj sjednici NSRS-a obratio se i predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik. Dodik se u prvom svom obraćanju fokusirao na “Zaključni izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine”.

Pri tome je Dodik iznio niz neutemeljenih i, slobodno se može reći, nečovječnih tvrdnji, replicirajući na izjave delegata u NSRS Ramiza Salkića koji je pozvao na “prihvaćanje presuda međunarodnih sudova”.

“Mislimo da početna definicija genocida apsolutno nije ispunjena ni u dijelovima. O tome govore relevantni stručnjaci koji se bave time”, naveo je Dodik.

Potom je Salkiću poručio da ne zna gdje je on bio 1991. godine, pa nastavio govoriti o Srebrenici, negirajući genocid i flagrantno manipulišući utvrđenim činjenicama.

“Svi koji su potraživani, presuđeni su. Da ste imalo objektivni i vi biste presudili svoje zločince. Srpski narod odbacuje sve bitange koje su počinili ratne zločine. Ali vi želite da presudite kompletno rukovodstvo vojno i političko Republike Srpske”, poručio je Dodik.

Onda je nastavio licitirati brojem ubijenih Srebreničana, grubo negirajući međunarodno utvrđene činjenice i iznoseći brojne sporne stavove.

“Možete li mi naći ijednog Srebreničana koji je stradao u samoj Srebrenici. Stradali su vojnici koji su se probijali, to je vojnički posao. Naravno, bilo je i civila koji su bili tu s njima pa su i oni stradali. Nesumnjivo, bilo je tu i zločina sa srpske strane. Ja sve one koji su počinili zločine odbacujem. Oni nama ne trebaju. Ali ono što vi radite jeste da želite da etiketirate kompletan jedan narod. To također odbacujem”, dodao je Dodik.

Potom je ponovio tvrdnju da je “više Srba ubijeno u Sarajevu, nego Bošnjaka u Srebrenici”.

“Ubijali ste nas po zatvorima, ali, ne pristajemo na propagandu. Priča o Aliji Izetbegoviću i Clintonu još nije ispričana, ali ima vremena”, zaključio je Dodik.

Potom je nastavio pričati o stradanjima Srba u Drugom svjetskom ratu, a u jednom trenutku je brutalno uvrijedio Bošnjake rekavši da su svi bili u ustašama.

“Vi nemate nijedno stratište iz Drugog svjetskog rata jer ste vi ti koji su ubijali. Vaše najveće stratište je u Blajburgu, tako je i vaš imam rekao jednom prilikom, da je tu 50.000 Bošnjaka ostavilo kosti”, skandalozno je zaključio Dodik.

Klix

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

15 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Nik
Nik
1 mjesec ranije

Molim vas ako boga znate maknite ovog buzdovana sa portala

Dje si lopove
Dje si lopove
1 mjesec ranije
Odgovor za  Nik

Jok bre, neka ga. Ovaj him heba dasku bolje neg’ svi konakovici, radoncici, izetbegovici.

Knežević Zoran
Knežević Zoran
1 mjesec ranije
Odgovor za  Nik

A šta je to rekao što nije tačno? Da li su se Srbi u okolini Srebrenice i Bratunca, a bilo ih je oko 3000, posamoubijali i izvršili kolektivno samoubistvo jer, za te zločine niko nije odgovarao a muslimanski zločinci se slobodno šetaju Sarajevom kao heroji? Mesecima su Orićevi zlikovci, noću, izlazili iz Srebrenice kao “sigurne zone” i klali po okolnim srpskim selima. Ne opravdavam osvetu kao vid pravde ali, u Srebrenici nisu stradali žene i deca. Mnogi Orićevi koljači su traženi po imenima i odmah ubijani jer su prethodno “motorolama” obaveštavali Srbe na okolnim položajima šta su im radili sa ženama i decom. Veoma dobro znate da je istina negde na sredini ali, ljudi poput tebe ne misle na mir i suživot već kako da proteraju Srbe i prigrabe njihova vekov na ognjišta. Kao i šiptari na Kosovu i Metohiji.

Azra
Azra
29 dana ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

U Srebrenici nisu stradali zena i deca????? Ti si il glup il zlo trece nema!

Knežević Zoran
Knežević Zoran
29 dana ranije
Odgovor za  Azra

Možete me smaatrati i zlim i glupim ali je istina ono što govorim. Ko je odgovarao za zločine nad Srbima? NIKO, zar ne? Da li su muslimani iz Srebrenice gde su bili pod zaštitom Holandskog bataljona, svakodnevno napustali tu zonu i klali po okolnim srpskim selima? JESU i to niko ne može osporiti. To veoma dobro znate i vi muslimani ali smatrate da je zaklati Srbina ili silovati njihovu decu, bogougodno delo, koje će Alah nagraditi mestom u dženetu. Mesecima su Orićevi zlikovci provocirali svojim zločinima, nadajući se da će ih Holandjani zauvek štititi. Kako to da taj muslimanski heroj nije stradao u tom “gencidu” nego se izvukao kao poslednja fukara?

'Ciganija poprilichna'
'Ciganija poprilichna'
29 dana ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

Konjino jedna, ne robija se za ubinanje vojnika na bojnom polju, u vojnom prepadu za koje je Naser Oric bio izuzetno efikasan – naucite to vec jednom radi vas.

Knežević Zoran
Knežević Zoran
29 dana ranije

Ah da? Kako se toga nisam setio. Srbi su ubijali samao žene, decu i starce, i išli sa otkopčanim šlicevima kako bi što više i efikasnije silovall, za razliku od hrabrih muslimana, koji su ubijali samo vojnike, i to na prepad?! Da li “ciganijo”, i ti ne poprilična nego ogromna ciganijo, verujete u te gluposti? Kako je takav heroj dozvolio da mu stradaju “civili”? Zašto nije ostao na bojnom polju da pogine štiteći te “civile” nego je uz parolu, “Bežte gaće usra vas guzica” umakao? Što sa sobom nije poveo i ove “civile”?! Ne brukj se, bez obzira šti si ciganija poprilična.Ako hoćeš da ratuješ, da ubijaš ne budi plačipička. Ti bi da se malo biješ ali da ne budeš biven?! Malo bi da kolješ ali, nikako da ta kama dokači i tebe? Eh, junačina majko moja?

'Ciganija poprilichna'
'Ciganija poprilichna'
28 dana ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

Naseru ne mozete oprostiti sto vam je od tih 3000 koje nabrajas 99% bilo ubijeno sa puskom u ruci. Za to se, majku ti chetnichku, ne robija. Citaj presude Haskog tribunala, citaj malo o ratnom pravu ( International humanitarian law) pa onda citaj i gledaj videozapise srbochetnickih ‘heroja’ koji su priznali krivicu. Ko je plakao u sudnici u Hagu? Je li Naser ili srbochetnicki ‘heroji’ koji pucaju u ledja djeci, mater ti chetnicku, tebi i vucicima, dacicima, vulinima koji vas shtancaju da kakite ovdje.

Knežević Zoran
Knežević Zoran
28 dana ranije

Mislim da bih uvredio Cigane ako bih te nazvao “Ciganijom propriličnom”? Cigani su ipak vredan, trpeljiv i sposoban narod. Majku ti neću pominjati ni j..ati?! To bi bila sramota i poniženje za svakog časnog Srbina. Uzmi te presude Haškog tribunala, napravi rupu na sredini presude pa mi ih nekako dostavi da ih stavim na k..ac?! Toliko one vrede. Vi ste muslimani ubijali samo ljude sa puškom u ruci? Halo bre divlji i tupavi čoveče o čemu ti pričaš? Da li zaista u to veruješ konju nepismeni? Orićevi heroji su svako veče izlazili iz “sigurne zone” kako se zvala Srebrenica i pod budnim okom Holndskog bataljona klali civile po okolnim srpskim selima. Bili su sigurni da im je Srebrenica sigurna zona a Holndjani sigurno obezbedjenje. Čak su Srbima, koje su lično poznavali motorolama javljali kako su im silovali i klali žene i decu predstavljajući se imenima. Ti su po padu Srebrenice traženi po imenima i ubijani kao psi jer drugačiju sudbinu nisu zaslužili. Žao mi je što vredjam pse, te ljupke i verne životinje. Inače, žene i deca su autobusima napustili Srebrenicu, što se jasno vidi na snimcim za razliku od “heroja” seronje Orlića, koji je kao poslednja fukara umakao ostavljajući “civile ” nemislosrdnim Srbima. Nećete više nikada moći da nas koljete nekažnjeno i to vas boli, zar ne?

'Ciganija poprilichna'
'Ciganija poprilichna'
28 dana ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

Mater ti chetnichku, i tebi i ovima gore pobrojanim koji te salju ovdje, jos malo mozete lajati ali uskoro ce Smrdija morati da hapsi poricatelje genocida. Uskoro, vrlo skoro ce morati da hapsi i izruci Sudu Kosova teroriste iz Banjske. Samo polahko, mater ti chetnichku.

Knežević Zoran
Knežević Zoran
28 dana ranije

Neću ti opsovazi majku balijsku jer to nije lepo. Nije tvojs mjka kriva što je izrodila bogelja i mentalno hendikepiranu osobu. Srbija nije “Smrdija”. To tebi smrdi konvertitska duša gospodine Ciganine. A taj smrad se ne može ugušiti nikakvim sredstvima. Ako mene ovde šalju “ovi gore” ko tebe, takvu smradinu, šalje ovde?

'Ciganija poprilichna'
'Ciganija poprilichna'
27 dana ranije

Dosao si ovdje da shirish srbocetnicka sranja u koja niko izvan Smrdije nece da chuje. Jos bi i nekakve dijagnoze davao. A zar nisu studenti i njihovi mentori sa NS i Bg univerziteta radili istrazivanje koje pokazuje da vecina smrdijanaca pati od mentalnih poremecaja, mater ti chetnicku. Porusili ste sve dzamije, sve bez izuzetka na teritoriji koju je privremeno bila pod kontrolom teroristicke genocidne hajduchije pod nazivom VRS, i jos bi ti svojim poricanjem da se pravish fin, mater vam svima koji to porichete chetnicku.

Knežević Zoran
Knežević Zoran
27 dana ranije

Gospodine, ponašate se kao june koje je ušlo u detelinu, a dobro znaš kako se june isteruje iz deteline?Ovo je Srbija i ovde iznosim svoje stavove, koji nikoga ne vredjaju već su zasnovana na istini. To što si ti ostao nepismena džukela koju su po džaamijama filovali “znanjem” iz srednjeg veka, niko ne snosi krivicu osim tebe. Ako je bilo ko na ovom forumu, mentalno poremećen, ti si jedan od najozbiljnijih kandidata za tu “titulu”. Da ne bi opet krivio mene, pročitaj ove svoje bljuvotine, kojih bi se postideo poslednji stanovnik specijalnih ustanova, koje se bave “servisiranjem” duševnih problema.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
28 dana ranije

Srebrenica – zaštićena zona UN, takođe i demilitarizovana. To su kao paravan koristili Naserovi koljači i upadali u nezaštićena srpska sela i klali žene djecu, stare, nemoćne.

Nakupilo se preko 3500 žrtava. Kad je zulum prelio čašu VRS je upala. Srbi koji su izgubili žene i djecu su bili željni osvete. Ratko Mladić je muslimanske žene i djecu spasao i potpao u autobuse i poslao u Muslimaniju.
Posle otišao na svadbu u Beograd odakle nije imao mogućnost nikakve komende.

Zlikovci, koljači i ostala Naserova banda je krenula u proboj. Među njima je bilo istina i nedužnih civila.
Oružana formacija u proboju je legalna vojna meta.

Alija Izetbegović je povukao Nasera i ostala dva komandanta jer mu j trebalo mrtvih muslimana kao obećanje Klintonu da bi bombardovao Srbe i VRS. U tu svrhu je i artiljerija iz Tuzle tukla po srebreničanima. Sve to svedoči Mehonjić iz prve ruke.

Broj ubijenih Muslimana i Srba u Podrinju je skoro identičan s tom razlikom što je Muslimana mahom vojno sposobnih muškaraca a Srba civila žena djece

RS Srebrenica
RS Srebrenica
29 dana ranije

Gospodin Dodik je u pravu.Stradali vojnici a dovlace leseve ljudi koji su umrli u inostranstvu,od Australije do Amerike.

15
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex