NATO vježba – Vojnici ”Oružanih snaga BiH” klanjali džumu, sprska SDS traži od Dodika da prekine vježbu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U sklopu NATO vježbe koja se trenutno održava na Manjači, jučer su pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine klanjali džumu.

Dzuma manjaca septembar2020 PS

{module Oglas 1 – 2020}

Član Izvršnog odbora SDS-a Saša Lovrić od Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH”, traži da se vježba prekine iz razloga, kako je nazvao, što se “na vojnoj vježbi na Manjači krše mjere Štaba za vanredne situacije RS“.

Lovrić je rekao da, nakon objavljivanja video snimak iz kojeg se vidi da su bošnjački vojnici prilikom vjerskog obreda itekako prekršili mjeru o zabrani okupljanja više do 50 ljudi, Dodik, niti institucije RS više ne mogu ignorisati nepoštovanje propisa koje su donijeli.

Lovrić je upozorio je da vojna vježba u kojoj pored vojnika iz 20 zemlja članica NATO saveza, učestvuje i 800 vojnika Oružanih snaga BiH, koji borave u neadekvatnim uslovima, predstavlja potencijalnu epidemiološku bombu, prenosi BN TV.

{module Oglas 2 – 2020}

On je postavio pitanje za člana Predsjedništva BiH zbog čega nije zahtijevao da se jedna ovakva vojna vježba ne izvodi na teritoriji RS u vrijeme pandemije, ili da se prekine kada su kršenja mjera postala očigledna. 

„Zna li Dodik da su, za vrijeme dok je on juče na skupu u Šargovcu vrijeđao novinare i pričao anegdote o fizičkom napadu na članove banjalučkog SDS, hodže na Manjači organizovale vjerske obrede prilikom kojih su drastično prekršene mjere o zaštiti od korone“, upitao  je Lovrić.

On kaže da je Dodikova šutnja na dešavanja na Manjači jasan dokaz da mu je dodvoravanje NATO-u preče od zdravlja stanovništva RS.

 „Čim se pomene riječ NATO, Dodik koji voli da se goropadi na seoskim skupovima, postaje manji od makovog zrna, a primjer vojne vježbe na Manjači je za to najbolji dokaz“, kaže Lovrić

On smatra da je Dodik, kada je vježba na Manjači u pitanju, građanima RS ostao dužan dati odgovor i na  pitanje zašto pripadnici NATO-a ocjenjuju Oružane snage BiH, saopćeno je iz SDS-a.

Pogledajte video :

{module Oglas 0 – 2020}

https://www.youtube.com/watch?v=6f-W4VDeaGU

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker