Mihailo: To što Amfilohije sastavlja vladu sekularne države treba da zabrine mnoge

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Dogodilo se nazamislivo: Da ratnohuškački vladika Amfilohije sastavlja vladu sekularne države, što je nezabilježeno u novijoj evropskoj istoriji. Ta činjenica bi trebalo da zabrine mnoge, ocijenio je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo. 

mitropolit mihailo 3 696x469

{module Oglas 1 – 2020}

Kad je u pitanju Crna Gora, a i šire, ciljevi su mu, kako je rekao, “mračni, u što ne treba sumnjati”.

“Dovoljno je podśetiti se jedne ne tako davne prijeteće izjave, ispisane u vaskršnjoj poslanici, koja je svojevrsna prijetnja SAD-u i NATO paktu: “Mi smo danas zjenica svjetske istorije i od nas zavisi kako će se riješaviti sudbina Evrope i Amerike; preko nas su se lomila koplja polomiće i NATO zube na ovoj svetinji, ja vi ovo pred Bogom svjedočim”, naveo je Mihailo. 

Dobro se, kako je dodao, sjeća kako su “njegovi istomišljenici, vladika Lukijan i Šešelj, početkom devedesetih godina prošloga vijeka u Borovome selu raspirivali mržnju među srpskim stanovništvom i podsticali ih na masovne zločine protiv Hrvata”.

{module Oglas 0 – 2020}

“Dok je u isto vrijeme patrijarh blagoslovio gradnju crkava na zgarištima muslimanskih domova u Bosni. A na drugome kraju bivše zajedničke domovine, tih godina Amfilohije je podsticao i huškao srpske dobrovoljce da nasrću, pale i ubijaju na dubrovačkome području. Da bi danas cijela Srpska crkva tvrdila da u Srbrenici nije bilo genocida, a sramotna dubrovačka operacija i zločini učinjeni prema stanovništvu Vukovara za nju su posljedice rata koji je, vele, Srbiji bio nametnut. Sramota je ovo pomislit a kamo li izreć”, istakao je Mihailo.

Kad se, kako je rekao, dublje zaroni u istoriju vidi se da je ta politika imala uzore u prošlosti. 

“Sljedovala je isto takvu genocidnu politiku koja je poslije 1918. godine vođena u Crnoj Gori i bila blagosiljana od iste te Srpske crkve. Zato je jedan poznati srpski analitičar religije s pravom ustvrdio kako je Srpska svetosavska crkva sekta i to najorganzovanija sekta u istoriji, što se potvrđuje u stvarnosti”, rekao je Mihailo. 

Da je, prema njegovim riječima, sekta “potvrđuju i nedavna izjava jednog Amfilohijevog bliskog saradnika da su svi oni koji su rušili Njegoševu kapelu na Lovćenu kažnjeni od boga zajedno s familijama”. 

“Nedavno je kazao i da je narod koji je učestvovao na litijama na ulicama crnogorskih gradova izveo Bog što je najobičnije svetogrđe. Ima i građanskih političara koji su mu s ruke koji izjavljuju da je crkvena imovina u Crnoj Gori vlasništvo SPC i da njoj pripada. Čak je jedan, koji nije Srbin, tvrdio da je srpski narod u Crnoj Gori ugrožen. Ne mogu vjerovat da to može da izjavi jedan političar građanske orjentacije zbog čega sam zgrožen, dokle sve to može da dogura”, istakao je Mihailo.

I njemu i cijeloj Srpskoj crkvi ponoviće, kako je kazao, riječi oca nacije Dobrice Ćosića: “Teško narodu koji na lažima stvara svoju istoriju. Srbi su sve na lažima dobili”.

“Zato bih im poručio da žive u iluziji da će Crnu Goru pokorit i pretvorit u beogradsku koloniju. Naša istorija nas uči da je naša zemlja crnogorska i da će se beogradski popovi morat pokorit i služit u interesu ove zemlje, a iz Crne Gore mogu iznijet koliko se tuđe zemlje može ponijeti na opancima”, zaključio je Mihailo.

Izvor: Pobjeda

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker