Mandić: Ako ne mogu da se distanciraju od Đukanovića, pozvaćemo u vladu nove pripadnike manjina

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta DF Andrija Mandić pozvao je lidere Demokratske partije socijalista DPS da saopće jasno vlastite stavove o aktuelnom trenutku i prestanu da, kako je rekao, na podmukao način rade protiv većinske volje građana iskazane na izborima 30. avgusta.

andrija mandic 5 696x469

{module Oglas 1 – 2020}

On je istakao da će u novu vladu pozvati nove, časne pripadnike manjina, ukoliko sadašnji lideri ne uspiju da se distanciraju od lidera DPS-a Mila Đukanovića, piše Pobjeda.

“Svjedoci smo ovih dana da se DPS pritajio i sakrio u svoje udobne odaje, a da je u prve redove odbrane isturio lidere manjinskih stranaka, svoje dosadašnje koalicione partnere. Nažalost, oni su prihvatili ulogu zadnjeg stuba odbrane poslednjeg evropskog diktatora i dvorske kamarile milionera kojom je okružen. Izgovor za to je da ne mogu DF-u oprostiti neke izgovorene riječi u kampanji i prethodnom političkom djelovanju. Đukanoviću su međutim, kada je trebalo podržati njegovu vlast, mogli oprostiti razna mučenja Bošnjaka, operaciju Lim, akciju Orlov let i brojna druga nepočinstava za koja je bio direktno odgovoran”, kazao je Mandić.

On je rekao da je sigurno da je od strane DF-a bilo i prejakih riječi, ali tvrdi da su one izgovorene u samoodbrani “jer smo u dugom vremenskom periodu trpjeli udarce sa svih strana”.

{module Oglas 0 – 2020}

“Čak i u toj samoodbrani politički predstavnici manjinskih naroda nam nikad nisu bili glavni protivnik u polemici već više sporedni, zato što su kao ključni saveznici DPS-a podržavali svaku akciju protiv nas. A te akcije su najčešće bile brutalne, nečovječne, mi smo hapšeni i proganjani na isti način kao i nekadašnji njihovi lideri s početka devedesetih”, naglasio je on.

Poručuje da DF nisu slomili, te da nisu poklekli, niti pristali da služeMilu Đukanoviću.

“Na drugoj strani oni koji su odlučili da mu služe učestvovali su u brisanju naših simbola, imena našeg jezika, izbacanju sa posla naših sunarodnika a nedavno i u napadu na našu Crkvu kroz podršku Zakonu o slobodi vjeroispovesti. U tim dešavanjima mi smo davali izjave koje nam se zamjeraju. Ako se neko od pripadnika manjinskih naroda zbog tih izjava osjetio neprijatno ili ugroženo mi im se izvinjavamo ali očigledno je da su njihovi politički predstavnici ovaj put svjesno prihvatili ulogu odbrane odlazećeg diktatora i njegove OКG”, kazao je Mandić.

Dodaje da u DF-u ne znaju da li manjinske partije imaju razloga i motiva zbog kojih i dalje “moraju da slušaju Mila Đukanovića”, ali da vjeruju da bi bilo najpametnije da se priključe novoj vladi u demontiranju !jednog lošeg i već oborenog režima!.

{module Oglas 2 – 2020}

“Međutim, ako oni lično nisu u mogućnosti da se distanciraju od Đukanovića i rade u interesu onih koje žele da predstavljaju, mi ćemo u novu izvršnu vlast pozvati nove, časne i stručne pripadnike manjinskih naroda koji će nam pomoći da zajednički izgradimo budućnost Crne Gore koja će podjednako biti dobra kako za njih tako i za nas”, zaključio je Mandić.

Izvor: Pobjeda.me

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.