Kurti: Republika srpska je kreatura genocida, ne samo u Srebrenici

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Premijer Kosova Albin Kurti je u razgovoru za N1 rekao je kako se pribojava da bi se moglo dješavanje iz Ukrajine prenijeti na Zapadni Balkan. Posebno je spomenuo Srbiju i Republiku srpsku kao zabrinjavajuće elemente.

“U ovom trentku imamo Srbiju koja je ruski proksi u regionu, u Beogradu se odražavaju proruski protesti kojima prisustvuju i neki ministri u Vladi i članovi SPS partije koja je u vlasti. Republika Srpska u Bosni i Hercegovini je još uvijek kontrolisana od Moskve, ali i od Beograda”, kazao je premijer Kurti.

Kurti je na pitanje novinara N1 pojasnio kako trenutno vidi situaciju u Bosni i Hercegovini i kao gleda na djelovanje Republike srpske unutar Bosne i Hercegovine.

“Ne mislim da imamo samo jedan Kalinjingrad između Poljske i baltičkih zemalja. Imamo još jedan na Balkanu i to u Republici srpskoj. Republika srpska je kreatura genocida, ne samo u Srebrenici. Dakle, izvršili su genocid nad Bošnjacima, a onda su stvorili svoju republiku. A sada zloupotrebljavaju mirovni sporazum, poput Dejtonskog sporazuma, kako bi Bosnu i Hercegovinu učinili nefunkcionalnom. Kremlj juri za propalim državama. I zato je važno ojačati Sarajevo. I smatram da Republika srpska ne treba da bude nezavisna od Bosne i Hercegovine. Trebalo bi da bude nezavisna od Beograda i Moskve. Tako da smo zabrinuti pošto postoji autokratija u Republici srpskoj i lider, ima direktne veze sa Moskvom. U stvari, to uopšte ne ide kroz Beograd. Dakle, mi pažljivo pratimo razvoj događaja, ali vjerujem da bi i EU, NATO i SAD trebale posvetiti više pažnje Bosni i Hercegovini kao što bi trebalo i Kosovu”, kazao je Kurti.

On je također kazao kako očekuje u narednom periodu da se nastave pritisci na Kosovo, ali i na region, ali istovremeno da se nada da će SAD i NATO nastaviti sa odbranom Kosova, ali i drugih područja na prostoru regiona. Kurti je još jednom potvrdio da je njegova zemlja zatražila članstvo u Vijeću Evrope, ali i da želi nastaviti svoj put prema NATO savezu.

“Jako je dobro što je Ruska Federacija izbačena iz Vijeća Evrope, zapravo, suspendovano je članstvo. I mislim da ne bi bilo boljeg primjera za vrijeme u kome živimo nego da se Ruska Federacija zamijeni Kosovom. Ako ste zaista na strani mira i demokratije, ovo je prava stvar. Izbacite Rusku Federaciju i zamijenite je Republikom Kosovo. Nadam se najboljem za 20. maj, prijavili smo se, obavezno se prijaviti. To je veoma važna organizacija i mi bismo trebali biti dio nje. Međutim, na tamošnjim je zemljama da odluče. Nadam se da će njihovo srce biti na pravoj strani i da će imati dovoljno dubine da procijene važnost članstva Kosova u Vijeću Evrope. Kosovo je u srcu Balkana. I dokazujemo da smo, na primjer, uprkos stavu EU prema Kosovu, odugovlačili su sa liberalizacijom viznog režima, uprkos tome što smo ispunili svih 95 kriterijuma, što je dva i po puta više nego što su morale da ispune druge susjedne zemlje. Uvijek smo čuvali izdržljivost, strpljenje i dobru volju prema EU, a sada je vrijeme da se to nagradi”, istakao je Kurti.

Kosovski premijer je također kazao kako ne želi više razgovarati o promjeni teritorija sa Srbijom te je dodao da sa nekoliko zemalja u regionu ima veoma dobre odnose, ali da sa Srbijom ima nenormalne odnose koji će se morati normalizovati u budućnosti.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
20 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Sandzaklija
Sandzaklija
8 mjeseci ranije

Bravo Kurti.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
8 mjeseci ranije
Odgovor za  Sandzaklija

Haman šta bravo, gde god ode samo laje ko neki pas, samo Vučić/Srbija. Kad Vučić uzima njega u usta, uopšte nas ni ne interesuje. A genocid, ha ha pa više su šiptara isterali sa Kosmeta on i Tači nego što smo mi ikada želeli. Samo neka tako nastavi, napred Kurti

Ellai
Ellai
8 mjeseci ranije

Lajes ti srbendo lazljiva

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
8 mjeseci ranije

A ne znaš koliko su ovi tvoji isterali Srba iz Srbije poslednjih 30 godina, da sad ne prebrojavamo Bošnjake, Albance, Mađare i druge. Znaš li to? A tebe “brine” to što Albanci s Kosova odlaze vani, a ne to što Srbi odlaze iz Srbije, BIH, itd.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
8 mjeseci ranije

Pazi mi jesmo selili takođe, ali realno mi smo se borili protiv zapada, dosta izgubili, prvo trpeli sankcije, pa ostali bez teritorija na kraju posle pada Miloševića celu privredu predali strancima. A vi i Hrvati i Arnauti se računate kao pobjednici kao njihovi miljenici pa opet ste još gore prošli. Kako god bilo, nas ima 7 miliona u Srbiji a šiptara ako ima 800 000 puna kapa.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
8 mjeseci ranije

Pa sad šiptara koliko ima ne znam, ali Albanaca samo na Kosovu ima više od 2 miliona, drugo, niste se vi borili protiv zapada nego protiv civila bošnjačke, albanske i hrvatske nacionalnosti, jer samo ste to i mogli, a da nije bilo tog “omraženog” zapada koji je bio “protiv” vas Srba, danas vas u Bosni nebi ni bilo kao i u Hrvatskoj što vas skoro nema.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
8 mjeseci ranije

Najgore je što ste u te vaša lagarije i ludorije i sami počeli da verujete. Ne naoružani civili a “Zelene beretke” formirane godinu dana prije početka rata. Zapad spasao nas, e da nije bilo zapada rat bi bio gotov za mjesec dana tako što bi srpska vojska umarširali u SS, ZG i LJ. Da te podsetim UN je po nalogu zapada odmah priznala sve republike i u jednom trenutku je zabranjen i transport i saobraćaj ka BiH i HR a ne prelaz vojske. Nato je bombardovao Srbe i u RS i u RSK. A sa tom ofanzivom ka Banja Luci ste presmješni. Već su bile dogovorene stvari pa ste osvajali “sve već napuštena mjesta” a da ste probali uć u BL dobili bi po nosu prvo od VRS a onda bi se u rat uključila i VJ. Čuj bili na domak, pa i mi smo sve vrijeme rata imali položaj 100 metara vazdušne linije od Baš čaršije pa se ne palimo kao vi, presmješni ste.

Ellai
Ellai
8 mjeseci ranije

Nazalost zu cinjenicu su spp Usame Zukorlic I Rasim zaboravili pa su se jadnici utrkivali da sto vise glasova bosnjaka öde vucicu I njegovim ministrima, srbija I srbi su ubistvom djindjica svoj put odabrali put mrznje, put nacionalizma put velike srbije kojoj sad kako ihm vucic prica prijeti glad al veronost rusiji ostaje

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
8 mjeseci ranije
Odgovor za  Ellai

Rasim je jedan gospodin političar a Zukorlić redak erudita i mozak i na širem prostoru od balkana uz sve njegove mane.
I kao tako pametan normalno da je video Srbe i Srbiju kao partnere. Neće valjda lud da za interese nekog sa strane rutuje sa Srbijom i Srbima do poslednjeg Muslimana ovde. Vidim da mnogi hajvani svašta lupaju nije on bio nikakav sluga Srba niti je volio Srbe nego je samo bio uman i pragmatičan i mislio svojom glavom a ne kao neki što nemjaju svoju pamet, što su glupi i ne misle nego samo sprovode to što im neko sa strane zbog svojih interesa naredi da konfrontiraju narod sa Srbima a vidim da ti takve proglašavaš za patriote a to su ustvari obični imbecili.

Ellai
Ellai
8 mjeseci ranije

Znam Marionete I vazali su tebi dobri,

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
8 mjeseci ranije
Odgovor za  Ellai

Evo da ti odgovorim iskreno, kada bi bio zloćest rekao bi ti da su ta nas dobri oni koji su za tebe patriote, koji provociraju Srbiju svaki dan, izazivaju nacionalnu mržnju jer to može dovest do belaja pre ili kasnije a ti vidi ko bi izvukao deblji kraj, vas 150 000 ili nas 6 miliona? Nema većeg interesa za vas od mirnog suživota sa komšijama Srbima a i nama je interes da vi živite tu, jer da nema vas to bi bilo prazno

Ellai
Ellai
8 mjeseci ranije

Prijetis samo znaj straha immo samo od uzvisenog od vas srba ne moze vas biti I 6 milijardi ubijali ste klali kroz istoriju bosnu ste etnicki ocisti isbtvirli republiku srpsku umesto da priznate sva zlodela I izvinte se vi jos prijetite, I ocekujes da vas takve neko postuje crnu goru ste pokuslali da posrbite pa Vam ne uspe. Snimi Malo situaciju srbi su radioaktivni kontaminiraju u sve öko sebe

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
8 mjeseci ranije

Pa monstrume jedan, jel’ mi živesmo sa vama mirno od 45-e pa sve do 90-e, i ne spominjasmo niti veličasmo bošnjaštvo, niti islam, niti vas vređasmo, niti kako ti reče “provocirasmo”, a pola Bošnjaka u BIH se ženilo i udavalo sa vama, jeli svinjetinu kao i vi, psovali boga kao i vi, pravili kumstva sa vama, itd., i šta se desi tih godina, pa desi se sve najgore sa vaše strane, nikome nije bilo od pomoći to što smo bili za miran suživot sa vama, i hteli smo da ostane Jugoslavija, itd., i na kraju dobismo zato “nagradu” genocid.

Četnik
Četnik
8 mjeseci ranije

A koji genocid?

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
8 mjeseci ranije
Odgovor za  Četnik

Ako si pismen, i ako nisi pod uticajem brlje, možeš o svemu da se informišeš.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
8 mjeseci ranije

Nisi i niste Sulejmane samokritični i to je vaš veliki problem. Gde smo se mi pitali tako je ostalo do danas, evo ti Srbije iako je bio rat povišene tenzije u Sandžaku smo sačuvali mir i multietničnost. Da smo zlobni mi bismo nešto isprovocirali da vas proteramo kad se već ’90 ratovalo i proterivalo na svim stranama. Nama istorijski stara Raška, Mileševa mnogo znače a Prijedor ili Doboj gotovo ništa. Ali nismo, nego smo čuvali mir a sa tim i vas jer nismo takvi kakvim nas predatavljate. Eno kad je bio zločin u Štrpcima, pročitaj odakle su se vraćali kidnapovani – sa posla iz Kraljeva i Kragujevca, sa studija iz NS i BG, znači i u tom ludom vrijemenu živelo se dosta normalno. Ja znam da je vama osim nas jedino iskreno žao Jugoslavije i da je većina protiv rata bila kao i naših ali dosta je podmetnuto sa strane a i glavna krivica je vaša jer ste na nagovor zapada odobili i Kutiljerov plan gde ste imali samostalnu BiH bez RS sa nacionalno mešovitom kanonima na šta smo mi pristali i potpisali samo da ne bude rat. E a kad rat počne to je uvek krug međusobnih osveta i zločina bez kraja-zato se čuvaj da ne počne, kad krene sve je kasno.

Ellai
Ellai
8 mjeseci ranije

Srbi su Genozidan narod vase ruke su krvave ubijali ste silovali proterivali, vrsili zlocine gde god ste stigli I kad vam se pruzila prilika ubijali ste zene, decu,. Ima Nas kojima nije mozak isparan I zanmo ko smo sta smo I sta ste nam radili, nasa braca su Albanci. Usame I rasim su vase marionette I vazali

Ellai
Ellai
8 mjeseci ranije
Odgovor za  Ellai

Guraj ti sandzak je Nas bosnjacki nisi ste nam ga vi dali to je Nase nasa dedovina, zato cemo ostat ovde svoji na svome uz nasu bracu Alabance, Nase drage komsije crnogorne I nasu bracu bosnjake u bosni klali ste silovali, oroterivali al Nas ima I Bice Nas jos vise

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
8 mjeseci ranije

“Misliti svojom glavom” tebi i narodu kom pripadaš znači da svaki Bošnjak, Albanac, Mađar, Hrvat, itd. treba da zapostavi svoju naciju i vjeru, da radi protiv interesa svog naroda i svoje vjere, a u korist srpskog naroda bez obzira što su tvoji sunarodnici kroz istoriju počinili velike zločine, proterivanja, mučenja, silovanja, i naposletku i genocid, e takve Bošrnjake vi hvalite, kao npr. Fikreta Abdića, i sve one izdajnike koji su spremni dati vjeru za večeru, a upravo je to u poslednjim godinama života radio Muamer Zukorlić. Zašto nikako ne čujem da hvališ Aliju Izetbegovića, Mila Đrukanovića, Stipu Mesića, Sulejmana Ugljanina, Aćifa Hadžiahmetovića, nego Muamera Zukorlića, Rasima Ljajića, a sigurno kada bih te pitao za Rahmana Morinu ili za Sejda Bajramovića, rekao bi da su to bili ituzetni Albanci, ali nikako to nećeš reći za Tačija, Azema Vlasija, Aljbina Kurtija, itd.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
8 mjeseci ranije

Nisi u pravu, ja baš suprotno mislim da svako treba da razvija i svoju vjeru i kulturu i da čuva svoje običaje. Što želim sebi ne bih branio drugom. Čak mi sa vama od svih naroda ex YU imamo najsličniji mentalitet, melos, običaje. Koga ćete vi da volite to je samo vaša stvar, volite Aliju koji vas je upropastio kao što rekoh odbio kutiljetov plan a potpisao 23% faldžana za vas. Ubijao svoj narod, pucao snajperima da bi okrivio Srbe podmetao bombe od Merkala do Tuzlanske kapije, kako svedoči Mehonjić nudio Klinton par ubijenih srebreničana za intervenciju-bolesan lik. Jadni vi sa njim šta se prošli…

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
20
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker