Krivokapić: Rusija je naša bratska zemlja, priče o oživljavanju velikosrpskog projekta su glupost

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nosilac liste Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić je ocijenio da su optužbe o miješanju Srbije u unutrašnja pitanja Crne Gore “obične budalaštine”.

TDZUW5T6J6WTRUTR

{module Oglas 1 – 2020}

“Teško možete naći jedan konkretan primjer koji bi potkrijepio ove tvrdnje, dok sa druge strane imate niz primjera miješanja u unutrašnja pitanja države Srbije od strane Đukanovićevog režima, počev od priznanja Kosova, pa do glasanja protiv interesa Srbije u više međunarodnih organizacija. Srbija i Crna Gora su dvije najbliže države, geografski, kulturološki i historijski. Naši odnosi se moraju normalizirati i to je želja velike većine građana Crne Gore”, izjavio je Krivokapić u intervjuu za Danas.

Govoreći o mogućnosti “preispitivanja priznanja nezavisnosti Kosova”, odnosno povlačenja tog priznanja, Krivokapić je kazao da je prioritet demontaža sistema koji je, smatra on, držao Crnu Goru zarobljenom.

“Razumijem koliko je pitanje Kosova važno, ne samo za građane Srbije, već i za građane Crne Gore. Podsjetit ću da je odlazeći premijer Duško Marković prije nekoliko godina izjavio da je 85 posto građana Crne Gore bilo protiv priznanja južne srpske pokrajine. Međutim, pred novom vladom je mnogo važnijih pitanja i razmatranje povlačenja priznanja Kosova za sada nije prioritet. Također, nedavno potpisani sporazum u Washingtonu, njegova verifikacija i primjena imat će svakako utjecaj i na državnu politiku Crne Gore”, poručio je Krivokapić.

{module Oglas 0 – 2020}

Kao glupost je ocijenio i kritike na račun oživljavanja velikosrpskog nacionalnog projekta, a govorio je i o odnosima sa Rusijom.

“Ruska Federacija predstavlja našu bratsku zemlju i velikog historijskog prijatelja. Crnogorci gaje velike simpatije prema ruskom narodu. Kako pokazuju istraživanja javnog mnjenja, ta osjećanja su ostala netaknuta uprkos agresivnoj antiruskoj politici aktuelnog režima. Mi smo u obavezi da popravimo naše političke odnose sa Rusijom, kao i sa Srbijom, te intenziviramo i izgradimo nove mostove saradnje u ekonomskoj i kulturnoj sferi. Za nas bi bilo veoma važno da se obnovi redovni aviosaobraćaj sa Rusijom i stvore uvjeti za nesmetane posjete ruskih turista”,izjavio je Krivokapić.

Prvi koraci nove vlade će, tvrdi on, biti i novi Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

Izvor: Danas.rs

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker