Đukanović: Nemam nikakve odnose sa Vučićem, ne znam o čemu da razgovaramo

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

I Milošević je kao Vučić 2020. godine proglasio ugroženost srpskih interesa u regionu i odlučio da ih zaštiti, a SPC je poslužila, kao manipulativni instrument ruskih interesa, kazao je on.

Predsjednik Crne Gore i lider opozicionog DPS-a Milo Đukanović kazao je u intervjuu za Radio Crne Gore da “nema nikakve odnose” sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem te da su razlozi za to svima razumljivi.

– Ne znam o čemu bi trebalo da razgovaramo nakon onog što je Srbija u posljednje dvije godine radila protiv Crne Gore. Ne znam o čemu da pričamo ako ne o tome šta su visoki srpski zvaničnici pričali o Crnoj Gori, legitimnosti “srpskog sveta” i o prirodnoj pripadnosti tom “srpskom svetu” – rekao je Đukanović.

Spreman je, kako je istakao, da razgovara sa svima, ali napominje da do toga može doći “tek nakon što dobijemo jasno deklarisanu namjeru da se bezuslovno poštuje crnogorska nezavisnost, nacionalni, državni, kulturni i vjerski identitet”, i kada se pređe na teren razgovora o saradnji kojha vodi prosperitetu.

Dodao je da je 90-ih godina Slobodan Milošević jednako kao Vučić 2020. godine proglasio ugroženost srpskih interesa u regionu i odlučio da ih zaštiti, a SPC je poslužila, ističe on, kao manipulativni instrument ruskih interesa u Crnoj Gori i Zapadnom Balkanu.

– SPC je odigrala ulogu supstituta kompletnog Miloševićevog instrumentarija za ugrožavanje suverenosti susjednih država. 90-ih godina Slobodan Milošević je jednako kao Vučić 2020. godine proglasio ugroženost srpskih interesa u regionu i odlučio da ih zaštiti. Milošević je na repertoaru imao vojsku i policiju i Saveznu službu bezbjednosti, carinu i zakone. 2020. godine taj instrumentarij je nestao, ostao je samo jedan – SPC koja, pored toga što služi velikosrpskom nacionalizmu, služi i ruskim imperijalnim interesima – zaključio je Đukanović. (Dan)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker