Dodik poslao oštru poruku EU: Da mogu, nikada više ništa ne bih uzeo od njih

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

efegrthzjukijhgfsd

{module Oglas 2 – 2020}

“U danu kada su mnogi ovdje razmišljali o tome da to nije ništa, ja sam imao ljude oko sebe koji su mi sugerisali da se škola mora odmah zatvoriti. Mi smo odmah zatvorili škole, radnje, kafiće i to se pokazalo ključnim u suzbijanju širenja korona virusa”, rekao je Dodik za RTRS.

Naglasio je da RS u ovom trenutku ima dovoljno novca, te da će bitno uticati na smanjenje gubitaka krize. Dodik je naveo da je u RS osposobljen zdravstveni sistem da može da funkcioniše i da se sada bave ekonomijom.

Dodik je podsjetio da činjenicu da SDS i PDP nisu glasali za vanredno stanje iz nekih svojih razloga, da su njegovo uvođenje blokirali Bošnjaci, ali su poslije sedam dana pristali jer su ih pritisnuli stranci.

{module Oglas 1 – 2020}

Dodao je kazao da u EU postoje dodatni amoniziteti u pogledu zaštite od širenja epidemije koronavirusa, ali da niko nije rekao da se ne treba držati evropskog puta.

“Ali, kojeg evropskog puta i koje Evrope, jer očigledno da ona Evropa u koju smo povjerovali prije 10 godina danas ne postoji i pitanje je kakva će biti za pet godina”, konstatovao je Dodik.

{module Oglas 0 – 2020}
Dodik je rekao da su prije tri dana u Evropi rekli da oslobađaju izvoz medicinskog materijala i opreme, te upitao zašto to nisu dali prije mjesec dana.

“Da mogu, nikada više ništa ne bih uzeo od njih. Kada nisu bili u prilici da kažu da prodaju RS milion maski iz Njemačke ili Holandije. Zašto nam sada to prodajete, vidjeli ste da nismo pomrli pa će te nam sada prodati. Ne treba da kupimo od vas više ništa”, rekao je Dodik.

Izvor:Klix

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex