Abazovića čuva policija

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Iz Uprave policije nisu se oglašavali tim povodom kako bi objasnili da li su ustanovili da lideru Građanskog pokreta URA – prijeti opasnost

rhgserzt

{module Oglas 1 – 2020}

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović dobio je juče policijsko obezbjeđenje, potvrđeno je “Vijestima” iz više izvora.

To je učinjeno samo nekoliko dana nakon što je iz Uprave policije saopšteno da njihovi službenici ne raspolažu podacima da je ugrožena njegova ili bezbjednost članova njegove porodice.

Prema informacijama “Vijesti”, pet policijskih službenika zaduženo je za pratnju lidera Građanskog pokreta URA (GP URA) koji je imenovan za potpredsjednika Vlade za koordinaciju službi bezbjednosti.

Iz Uprave policije nisu se oglašavali tim povodom – kako bi objasnili da li su ustanovili da Abazoviću prijeti opasnost.

Izvor “Vijesti” tvrdi da mu je obezbjeđenje dato na osnovu mišljenja Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Isti sagovornik rekao je da je ANB navodno i ranije predložila obezbjeđenje za Abazovića, ali da su u policiji smatrali da za time ne postoji potreba.

Ta informacija nije potvrđena.

{module Oglas 0 – 2020}

Potpredsjednik Vlade nije štićena ličnost, prema vladinoj Odluci o određivanju lica i objekata koje obezbjeđuje Uprava policije.

Na osnovu tog akta, policija obezbjeđuje predsjednika Crne Gore, predsjednika Skupštine, predsjednika Vlade, ministra vanjskih poslova i evropskih integracija, ministra unutrašnjih poslova, vrhovnog državnog tužioca, specijalnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, direktora Policije, kao i članove uže porodice predsjednika Crne Gore, predsjednika Skupštine i predsjednika Vlade.

PROVJERE

Iz Uprave policije nedavno su saopštili da će preuzeti opsežne mjere da utvrde da li bezbjednost tog političara planira da ugrozi jedan od šefova kriminalnog klana iz regiona.

Tu informaciju dan nakon teksta u Vijestima, objelodanili su i iz GP URA – rekavši na konferenciji za novinare da njihova saznanja govore da jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi život Abazovića.

“Ukoliko ne nešto desi Dritanu Abazoviću ili nekom od članova njegove porodice, direktnu odgovornost snosiće direktor Uprave policije Veselin Veljović i ostali čelnici sektora bezbjednosti”, kazao je tada izvršni direktor GP URA Zoran Mikić.

{module Oglas 2 – 2020}

On je istovremeno rekao da tom objavom ne žele da dižu paniku. “Ne želimo nikoga direktno da optužimo i crtamo mete, želimo samo da obavijestimo javnost o događajima”.

List “Dan” potom je objavio da je riječ o klanu Nasera Keljmendija. Abazović je naknadno, gostujući u emisji Načisto na Televiziji Vijesti, rekao da mu se javio blizak srodnik porodice Keljmendi i kazao “da su oni zgroženi činjenicom koja se pojavila u medijima i da oni nemaju nikakav motiv”… Odgovarajući “Vijestima”, iz policije su tada saopštili: “Na osnovu svih raspoloživih informacija, operativnih i terenskih provjera, Uprava policije ne raspolaže podacima da je bezbjednost Dritana Abazovića ugrožena, kao ni članovima njegove porodice, niti da mu je ugrožena imovina”.

Dodali su da će, međutim, sprovesti detaljne provjere povodom pitanja – da li imaju zvaničnu ili operativnu informaciju da je čelnik URA ugrožen od te ili bilo koje druge osobe, da li su sa Abazovićem razgovarali o njegovoj sigurnosti i šta tim povodom čine…

“U odnosu na navode iz Vaših pitanja biće sprovedene opsežne provjere sa ciljem utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja. Ukoliko se tokom preduzimanja policijskih mjera i radnji dođe do osnova sumnje da je Dritanu Abazoviću ugrožena bezbjednost od strane navedenog ili drugog lica, neodložno će o svemu biti upoznat nadležni državni tužilac, a policijski službenici će sprovesti kontinuirane aktivnosti u cilju zaštite života i imovine oštećenog lica”, naveli su iz Uprave policije.

Iz Agencije za nacionalnu bezbjednost i jedne policije iz okruženja, nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti”, a Abazović nije želio da komentariše navode o njegovoj ugroženosti.

Prema zakonu, na zahtjev Uprave policije (UP), procjenu radi Agencija za nacionalnu bezbjednost, na čijem čelu je Dejan Peruničić.

Abazović je prije par dana održao odvojene sastanke sa Veljovićem i Peruničićem, na kojima im se zahvalio na dosadašnjem radu i rekao da nova vlast više ne računa na njih.

(Vijesti.me)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker