Abazović: Vlada Crne Gore će pasti ako opozicione liste iznevjere sporazum

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Dritan Abazović, nosilac liste koalicije “Crno na bijelo”, izjavio je da lično vjeruje da novi crnogorski premijer treba da bude neko “građanske, progresivne orijentacije koji bi bio dobra reklama Crnoj Gori, i u svijetu u samoj Crnoj Gori”, navodeći i da je još rano govoriti o personalnim rješenjima.

dritan abazovic 4 696x469

{module Oglas 1 – 2020}

Abazović je, u intervjuu za novi broj nedjeljnika NIN, naveo i da će vlada sastavljena od tri pobjedničke opozicione liste pasti ako iznevjere međusobni sporazum.

“Očekujem da oni koji žele da budu dio sporazuma poštuju sam sporazum. Ako to hipotetički ne bude ispunjeno, pašće vlada. Kraj priče. Odgovorni političari se drže dogovora. Po cijenu političke krize”, rekao je Abazović.
On je, govoreći o tome da li će neka pitanja kao što je Kosovo ili NATO postati tačke sporenja, naveo da je “nemoguće ući u glave i srca ljudi i promijeniti to kako se osjećaju”.

“Razmišljati tako je diletantizam”, rekao je i dodao: Ali to ne znači da je nemoguće dogovoriti se o principima formiranje nove vlade”.

{module Oglas 0 – 2020}

Abazović, koji je jučer s ostalom dvojicom lidera opozicije – Zdravkom Krivokapićem i Aleksom Bečićem potpisao koalicioni sporazum o novoj vladi, dodao je i da je “po njegovom skromnom sudu crnogorski predsjednik Milo Đukanović politički završio”.

“Kohabitacija će biti dobar test za demokratski potencijal Crne Gore, makar trajala nekoliko mjeseci”, rekao je Abazović.

Prema njegovim riječima, logično bi i moralno bilo da Đukanović “podnese ostavku po formiranju vlade i da se potom raspišu predsjednički izbori”.

“Uloga predsjednika je ionako protokolarna. Priznao je poraz, a ako bude opstruirao funkcionisanje države, znaćemo kako da politički odgovorimo”, naglasio je Abazović.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker