Abazović: Svima je jasno da stojimo čvrsto uz naše EU i NATO partnere, osuđujemo agresiju Rusije na Ukrajinu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Spoljna politika Crne Gore predstavljena je najbolji mogući način, i svima je jasno da mi stojimo čvrsto uz naše EU i NATO partnere, da osuđujemo agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu, stajemo čvrsto uz teritorijalni integritet Ukrajine i uz ukrajinski narod, ali i uz narod Ruske Federacije koji se suprotstavlja svojoj političkoj eliti u ostvarivanju ratnih pihoda u 21. vijeku, saopštio je potpredsjednik odlazeće i mandatar za sastav nove Vlade Dritan Abazović, nakon Antalijskog diplomatskog foruma. On je uzmeđu ostalog poručio da za Crnu Goru dolaze bilji dani.

Prema njegovim riječima, ono što je bilo jako važno istaći na svim sastancima koje smo imali sa zvaničnicima EU, sa predsjednicima raznih zemalja, premijerima, a isto tako i sa domaćinima, zvaničnicima Turske je da u Crnoj Gori imaju kredibilnog partnera.

“Crna Gora je zemlja velikih mogućnosti, izuzetno sam optimističan za našu budućnost. Vjerujem da nova situacija koliko god izgledala ozbiljno, u velikoj krizi u kojoj se svijet našao je pokazatelj da evropske integracije nemaju nikakve alternative. Da Crna Gora, koja je frontmen evropskih integracija mora završiti domaće zadatke, a da će Evropska komisija to znati da cijeni i da će nam omogućiti da u što skorijem periodu budemo punopravna članica EU”, istakao je on.

To je kako kaže Abazović, važno ne samo za Crnu Goru nego i za stabilnost regiona.

“Siguran sam da smo otvorili perspektive za otvaranje nekih novih turističkih tržišta, da će nakon smirivanja ove globalne situacije uslijediti invazija turista u Crnoj Gori iz različitih zemalja svijeta, i vjerujem da za Crnu Goru slijede bolji dani”, naglasio je između ostalog Abazović. (cdm)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
1 Komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Ella
Ella
6 mjeseci ranije

Svaki normalan cocek Koji u sebi I Malo covecnosti u sebi osdice zvesrke napada, ubijanje ciljano civila od starne rusa osudit ce barnaske napade na ne zavusnu drzavu lijepo je cuti ovako nesto

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker