”Abazović je trojanski konj velikosrpskog nacionalizma”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Demokratska partija socijalista (DPS) oštro je kritkovala lidera koalicije Crno na bijelo Dritana Abazovića.

167977

{module Oglas 1 – 2020}

Oni su ga optužili da je licemeran, da govori neistine i da je svestan, kako kažu, izdaje koju čini, kao i da je “trojanski konj velikosrpskog nacionalizma”, kojeg će ta stranka raskrinkavati.

Za stavove Abazovića iznete u sinoćnjem intervjuu na Javnom serisu Crne Gore, iz do poslednjih izbora vladajuće stranke kažu da su “konfuzni i kontradiktorni” i da su pokazali da “iza njega ne stoji nikakva politika, nikakav program”.

Za DPS predsednika MIla Ðukanovića Abazović je “zastupnik grupe poslovno-političkog lobija koji već godinama, po bilo koju cenu – makar i nestanka Crne Gore i gaženja njenog identiteta – bez ikakvih ideoloških principa i skrupula, želi deo vlasti u Crnoj Gori”.

{module Oglas 0 – 2020}

“Abazović je svojim povišenim tonom i često agresivnim odgovorima, pokušavao da uveri javnost u ono u šta ni sam ne veruje: da će sa svoja četiri poslanika, dakle sedam puta manjom snagom nego što ima nacionalistički, velikosrpski blok oličen u koaliciji Andrije Mandića, Milana Kneževića, Marka Milačića, uspeti da usmerava spoljnu i unutrašnju politiku Crne Gore i drži je na kursu evro-atlantskih vrednosti”, navodi se u saopštenju DPS-a dostavljenom Tanjugu.

Jasno je, tvrde, da ni Abazović ne veruje da je to moguće, ali ga, navode, “očigledne i sasvim izvesne posledice vlastohleplja njegovih mentora – postepena promena karaktera crnogorske države, narušavanje stabilnosti i međuetničkog sklada, najava klerikalizacije Crne Gore – uopšte ne dotiču i ne brinu”.

Abazoviću se posebno zamera to što, kako navode, opravdanje za sopstvenu ulogu u ovom “projektu” nalazi u zameni teza i izgovaranju neistina.

A kao primer navode navodne neistine da je aktuelna vlast Crne Gore učestvovala u svim ratnim zločinima u bivšoj Jugoslaviji.

” Iako Abazović samo nevešto reprodukuje stavove svojih mentora, ipak čudi da je pristao da ide po domaćim i regionalnim medijima, i ponavlja ove besmislice na zaprepašćenje poznavalaca prilika u regionu i onih koji se sećaju da je upravo Crna Gora bila utočište za preko 180.000 izbeglica sa Kosova, Abazovićevih sunarodnika, da su Crna Gora i njeno rukovodstvo predvođeno Milom Đukanovićem, pružili utočište za sve koje je Miloševićev režim proganjao, uprkos stalnim pretnjama i akcijama zlokobnog Sedmog bataljona, čije su pripadnike regrutovali sadašnji koalicioni partneri Dritana Abazovića”, navodi se u saopštenju.

Pokušaj pravdanja pred građanima Crne Gore, poređenjem DF s desničarskom, nacionalističkom nemačkom partijom AFD je, smatraju u DPS-u toliko neumesan i pokazuje Abazovićevo “licemerje ili apsolutno neznanje”.

{module Oglas 2 – 2020}

Uz pojašnjenje šta je AFD za Nemačku, iz DPS-a tvrde da je Abazovićevo lukavstvo da svoj, kakko kažu, “sramni čin kolaboriranja sa partijama koje slave četničku ideologiju, zastrašuju i napadaju nacionalne manjine, veličaju druge države a svoju ne priznaju, podvede pod neku normalnu evropsku praksu, ne može proći i predstavlja samo jalovo potcenjivanje inteligencije gledalaca”.

Nema, kažu, kod Abazovića i njegove URA ničega ni zelenog, ni građanskog ni crnogorskog.

Za DPS su to sve bili predizborni mamci upotrebljeni da se deo birača, koji se iz različitih razloga ne slažu sa politikom aktuelnog državnog rukovodstva, prevari i da se njihovi glasovi predaju, kako tvrde, “klerikalnoj, nacionalističkoj opciji koja ne krije da sanja ”srpski svet”, sa prepolovljenim brojem Crnogoraca i dominacijom jedne nacije”.

“Sve je to jasno i mnogo manje politički pismenima, od Dritana Abazovića. Zato je njegova uloga još besčasnija”, kažu iz DPS-a, uz poruku da će ta partija, kao pojedinačno najjača, redovno “raskrinkavati svaki, ovakav i sličan pokušaj licemerja, zamene teza ili otvorenog laganja kako bi se sakrila prava uloga URA – trojanskog konja velikosrpskog nacionalizma”.

(Tanjug)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker